5

5 Reacties

 1. Eugene

  Is het mogelijk om kameryucca in de zomer in de volle grond te planten?

  Antwoorden
  • OOO "Triest"

   - Het is beter om het volgend jaar te doen, in de lente, na het vestigen van warm weer zonder vorst. Zoek een verlicht gebied met goed doorlatende, lichte grond en transplanteer de yucca met een klomp aarde. De wortelkraag niet verdiepen of blootleggen - deze moet op grondniveau zijn. Na het verplanten de plant grondig water geven, enkele dagen in de schaduw stellen van de directe zon en een nacht bedekken met gaas of jute na een sterke temperatuurdaling. Als je eraan gewend bent, kan een kamerbloem in de volle grond groeien zonder beschutting, extra water geven en bemesten tot de herfst (bij overmatig vocht en overvoeding wordt de plant ziek). Het is nodig om de yucca ongeveer een week voor het begin van de vorst weer in de pot te "verplaatsen".

   VOOR MEDEDELING
   Sommige soorten yucca (grijs, filamenteus, glorieus) zijn bestand tegen temperaturen tot - 15 graden, korte vorst - tot - 20 graden, daarom kun je, nadat je de naam hebt opgegeven, een experiment uitvoeren met overwintering in een kas of tuin onder een lichte afdekking.

   Antwoorden
 2. Marina Kozlovskaya

  Hoe geef je water en hoe voer je filamenteuze yucca na de bloei?

  Antwoorden
  • OOO "Triest"

   - Bij een temperatuur van + 17-22 graden, de plant eenmaal per 10 dagen, bij + 25 graden en hoger - eenmaal per week water geven. Je kunt overigens aan het uiterlijk bepalen dat een bloem vocht nodig heeft. Als de bladeren worden rechtgetrokken en de draden lichtjes langs de rand worden gedraaid, is er voldoende water. Wanneer de bladeren beginnen op te krullen en de draden doorzakken - ren achter de gieter aan!
   Behandel een boom ouder dan 3 jaar met een goed gevormd wortelstelsel met organisch materiaal: giet humusinfusie verdund met water onder de wortel (1:10).
   Voor normale groei en ontwikkeling is het voldoende om deze yucca twee keer per seizoen te voeren: in de lente, aan het begin van actieve bladgroei en in de zomer, na de bloei.

   Maria MOROZOVA

   Antwoorden
 3. Olga Vladimirovna ALEXANDROVA, Skadovsk, regio Cherson

  We besloten om de prachtige yucca tussen vijvers in het midden van het perceel te planten - op een prominente zonnige plek. Maar met het belangrijkste werd geen rekening gehouden: het tolereert geen stagnatie van water. En in de zomer voegden we vaak water toe aan vijvers, en natuurlijk goot het tegelijkertijd en vulde het het stuk land waar de yucca groeide. De boom begon weg te kwijnen, werd geel, de bladeren van de hoofduitgang begonnen uit elkaar te vallen, er verschenen grijsbruine vlekken.

  Ik moest haar redden. Ze transplanteerden naar een andere plaats, waar voor de lunch de zon en vervolgens de schaduw. Yucca begon daar te handelen, bloeide met tegenzin, de stengel waarop de bloemen zich vormden waren kleine, zwakke, kleine bloemen. En om de plant waar de zon van houdt niet te kwellen, transplanteerden ze hem op straat bij het huis. En nu groet ze met vuurwerk in al haar glorie. Voorbijgangers bewonderen haar, maak foto's. Zo'n schoonheid kan men niet onverschillig passeren! In juni bloeit het, de bloemstengel wordt 1,5 m hoog en honderden witte klokvormige bloemen gaan er geleidelijk op open, de bloei duurt ongeveer drie weken.

  En we zijn blij dat we haar eindelijk een goede plek hebben gevonden. En tegen de herfst gaf yucca ons kinderen - wortelprocessen, maar liefst 3 stuks! We hebben ze zorgvuldig gescheiden van de moederplant en op de site geplant. Yucca stelt weinig eisen aan de bodem. We hebben klei-zandgrond, voeg bij het planten houtas toe, spaarzaam water. Vanaf het voorjaar tot eind augustus bemesten we eens in de twee weken met vloeibare minerale meststoffen met overwegend kalium en fosfor.

  De plant is winterhard. In november verzamelen we bij droog weer bladeren in een bos en strak vastgebonden met een touw van onder naar de kruin. En we laten twee of drie lagen bladeren op de grond, ze bedekken de grond voor de winter. De basis van de plant is bedekt met bladeren en vastgezet met latten om niet weg te waaien.

  Antwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.