hoe 1

  1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

    Dit jaar was er praktisch geen winter, ik ben bang dat de zomer nu regenachtig zal zijn. Dit betekent dat appel- en perenbomen opnieuw besmet raken met schurft en vruchtrot. Ik voorkom dit ongeluk met behulp van één procent Bordeaux-vloeistof. Je kunt bomen en aszeepoplossing spuiten.
    Als ik aangetaste scheuten op frambozen zie, snij ik ze snel af en verbrand ik ze zonder falen. Aalbessen en kruisbessen worden in juni aangevallen door een bladwesp. Om al zijn larven te verzamelen, raad ik aan om een ​​paraplu te gebruiken: van een open paraplu vallen ze niet meer op de grond. Ik behandel de aangetaste bessentakken met aszeeploog en verhoog ook de topdressing.

    In juni zijn onweersbuien en wind niet ongewoon. Zodat de tuin er geen last van heeft, bind en steun ik kleine bomen, struiken en grote bloemen die prachtig zijn gegroeid, voor het geval dat.

    antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar