2 recensie (s)

 1. Veronica GARUS, Volokolamsk

  Heldere eilanden van scheren
  Om de sierlijkheid te behouden, verdeel ik de struiken om de 3-4 jaar en plant ze op dezelfde of nieuwe plek. Scheren heeft praktisch geen ziekten en plagen. Problemen doen zich alleen voor op kleiachtige, slecht doorlatende bodems. Daarom is het belangrijk om van tevoren te zorgen voor de voorbereiding van de landingsplaats: hoe de grond los te maken, indien nodig drainage te leggen. Over het algemeen is obrieta een van de beste gewassen voor rotstuinen.
  Het verliest zijn decoratieve effect niet tussen de golven van bloei en is een lust voor het oog met een dicht tapijt van prachtige bladeren. Als de bodembedekker er na de winter onopvallend uitziet, ben ik niet van streek, want na opwarming en lenteregens zal hij zich snel herstellen.

  antwoord
 2. Elena MARASANOVA, agronoom, St. Petersburg

  Aubrieta schoonheid
  Geschikt voor het decoreren van tuinpaden, groeien in rotstuinen en op keermuren. Ook staat de plant in verhoogde bloemperken op terrassen, waar de scheuten effectief naar beneden hangen.

  Voorwaarden en verzorging van de tuin
  Aubrieta houdt van open, zonnige plaatsen. Gebieden die onder water staan, zijn niet geschikt.
  De grond is zandige leem, goed gedraineerde, neutraal of licht alkalisch (add
  een stukje krijt). De plant verdraagt ​​​​geen zware drassige klei, evenals vette grond met turf. Alleen water gegeven in de hitte. Om de compactheid en decorativiteit van het gordijn na de bloei te behouden, moeten de scheuten op 1/3 of 1/2 van de lengte worden gesneden.

  Hoe te verhogen?
  Meestal worden nieuwe planten verkregen uit zaden en worden ze vóór de winter of de lente gezaaid. Onder geschikte omstandigheden geeft scheren veel zelf zaaien. Je hoeft alleen maar de zaailingen op te merken en ze het eerste jaar op dezelfde plek te laten groeien.
  Het is iets moeilijker om de struik te verdelen, omdat de verdeling zijn decoratieve effect verliest, hoewel hij met goede zorg wortel schiet. Op deze manier vermeerderd na de bloei of in het vroege voorjaar, waarbij 40 cm vrije ruimte overblijft voor elk van de divisies - voor groei. In juni-juli kunnen scheuten worden gesneden en geroot in een mengsel van zand en niet-zure turf (1: 1). De plant wordt uiterlijk in augustus naar een vaste plaats getransplanteerd.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar