3 recensie (s)

 1. D. Yurasova Moskou regio

  Vorig jaar woedde de aardappelziekte. Is er enige bescherming tegen deze plaag?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Er wordt opgemerkt dat een teveel aan stikstof het optreden van ziekten veroorzaakt (inclusief phytophthora), maar met voldoende kalium beschikbaar voor planten in de bodem, ziekten
   ontwikkelen veel zwakker. Thuis doe ik een experiment: voor het tweede jaar, vanaf eind juni, gebruik ik biofungiciden (ze werken alleen profylactisch, als de symptomen optreden, is het te laat om te gaan spuiten) en voer ik aardappelen en tomaten met kaliummonofosfaat. Resultaat: vorig jaar, toen alles zwart werd bij de buren, leden enkele bladeren aan de aardappelen en de ziekte was lange tijd in bedwang. De knollen waren uitstekend, ze waren niet ziek. Maar een week voor de oogst maaide en verbrandde ik alle toppen. Tomaten droegen ook goed, sneden enkele aangetaste bladeren af, er waren geen tekenen van ziekte op de vruchten. Dit jaar is er geen Phytophthora, de planten zijn gezond.

   Voor de chemische bescherming van planten tegen Phytophthora en Alternaria in persoonlijke dochterpercelen, vertoont het medicijn een hoog rendement. cymoxanil en famoxadon. Het heeft een contact- en systemisch effect en bestrijdt de ziekte, zelfs als de eerste symptomen optreden. Tot dusver zijn er geen resistente stammen voor dit medicijn en om het ontstaan ​​van resistentie te voorkomen, is het raadzaam om het af te wisselen met medicijnen van andere chemische klassen.
   R. LEVADIN, agronoom

   antwoord
 2. Anatoly Gorodishenin, Art. Platnirovskaya

  HOE VECHT IK MET FIT0FTORO3OM

  Naaldbouillon. Meng een liter pot dennennaalden (spar of den) met 0 l water en 5 g wasmiddel. Laat 30 minuten koken, koel en zeef door kaasdoek. Verdun met water in een verhouding van 5: 1. Onmiddellijk gebruiken.
  Infusie van brandnetel. Karbonade! kg verse brandnetel, voeg 3 l water toe. Roer, sta erop. Voeg 30 g geraspte waszeep toe, meng en zeef.
  Meng 0 kg as en 5 liter water, kook gedurende 3 minuten. Koel, voeg water toe om 30 l en 10 g geraspte zeep te krijgen.
  Meng 2 liter melk of wei, voeg 1 el toe. suiker en 10 liter water. Mengen.
  Ik gebruik deze middelen zelf, ze zijn zonder chemie, daarom zijn ze onschadelijk.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar