5

5 Reacties

 1. Nikolay Ermikov, Brjansk

  Kool van de rups redden

  Vorig jaar had ik een goede kooloogst, maar plotseling, uit het niets, vielen vraatzuchtige rupsen het aan. En mijn vrouw en ik zijn geen voorstanders van chemicaliën, we probeerden te sproeien met infusies van kruiden, maar het hielp niet lang, en toen namen deze gluttons hun vuile zaken weer op. Als gevolg hiervan bleek de kool broos te zijn en werden de grotere koolkoppen allemaal bedorven door de afvalproducten van de rupsen.
  In de herfst begon ik na te denken over hoe ik de kooloogst het komende seizoen zonder vergif kon redden. En dit is wat ik dit jaar heb geleerd en met succes heb toegepast. Dit is vooral handig op een groot gebied, omdat je op een klein gebied eenvoudig met de hand kunt verzamelen en alle rupsen kunt vernietigen. Bereid de koolkoppen voor en besproei ze met een van deze oplossingen (u kunt dit na 2 weken afwisselen): verdun in 10 liter water 2 el. l. keukenzout of 1 eetl. tafelazijn. Voeg 10 ml ammoniak toe aan 50 liter water.
  Mijn koolrupsen hielden niet van deze drankjes, of beter gezegd, de vlinders die hun eieren op de kool legden, vlogen er gewoon omheen.
  De oogst dit jaar is gewoonweg prachtig! Alle kroppen kool zijn als selectie: sterk, groot, schoon.

  Antwoorden
 2. Daria KAMINSKAYA, Moskou

  Vorig jaar heb ik, om kool te beschermen tegen rupsen en bladluizen, zakjes (40 × 40 cm) van oude tule genaaid. Ik keek door de bladeren van kool die in de bedden groeiden, zodat er geen rupsen en vlindereieren op zaten. Ze zette een zak op elke plant en trok het touw eronder losjes aan (om de stengel niet te pletten). Tule laat perfect licht, vocht en lucht door, dus kool in dergelijke zakken voelde geweldig aan. Toen het gewas werd geoogst, waste ik de zakken. Ik ben van plan ze dit jaar weer te gebruiken.

  Antwoorden
 3. Andrey SEMENIKHIN, Kostroma

  Kee Preventie

  In het eerste jaar van de teelt van witte kool kwam ik zo'n last als een kiel tegen. Gediagnosticeerd door karakteristieke gezwellen op de wortels van kool. Hij raakte geïnteresseerd in de wortels toen hij op de bladeren een onnatuurlijke blauwachtige tint en een algemene onderontwikkeling van planten zag. Het was ook indicatief dat op het midden van de dag de bladeren vervaagden, de koolkoppen slecht waren vastgebonden.

  Het is moeilijk om reeds zieke planten te genezen, daarom, geconcentreerd op preventie, komt Kila in de regel voor op zware, zure en vochtige grond. Daarom begon hij in de herfst te bemesten met humus en zand, het toekomstige koolbed te deoxideren met houtas. Bij het planten van zaailingen onderzoek ik elke wervelkolom zorgvuldig op gezwellen. Maak tijdens het seizoen het bed vaak los om sneller te drogen na het besproeien. Kruip planten zodat er extra wortels verschijnen. Ze bieden de beste ontwikkeling voor kool en het is gemakkelijker om ziekten te weerstaan. Op één plek plant ik een cultuur niet vaker dan na 3-4 jaar. De genomen maatregelen hebben geleidelijk resultaat opgeleverd. Kila begon steeds minder te ontmoeten, en sinds twee jaar heb ik helemaal geen zieke planten meer gevonden.

  Antwoorden
 4. Leonid Shapkin

  In de tuin zag ik vaak de volgende afbeelding: een rups kruipt van de ene koolkop naar de andere en stopt alleen op een losse, grote.
  Elastische hoofden negeert ze
  Tijdens mijn 30 jaar tuinierervaring kwam ik erachter: als witte kool evenwichtig is bemest, goed verzorgd en gezond is, dan is geen enkele rups er bang voor. Ik heb nooit gevochten met rupsen - ze zaten gewoon niet op mijn planten.
  En als er rupsen op de kool terechtkomen, is dit een signaal dat de teelt mislukt is. Gezonde rupshoofden 'verdrijven' gewoon. Kool kan dus voor zichzelf opkomen!
  GGO's omzeilen
  Er zijn trouwens specifieke manieren om kool tegen ongedierte te beschermen, een daarvan is genetisch gemodificeerd. Er zijn speciaal gekweekte variëteiten met het BT-gen, dat kristallijne eiwitten produceert die giftig zijn voor insecten. En ze vliegen rond zulke kool en omzeilen het. GGO-kool wordt verbouwd in India en China. VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA. In Rusland zijn genetisch gemodificeerde groenten verboden.

  Antwoorden
  • OOO "Triest"

   Ja, plaaggedrag heeft selectiviteit. Op bladeren met een sterke wasachtige coating is het bijvoorbeeld voor een koolvlinder moeilijk om eieren te leggen. En ze vliegt weg naar een andere graad met een kleinere waslaag. Een primeur is een ander geval, zo'n nummer werkt er niet mee. Het legt eieren aan de basis van de kop van het hoofd, de rupsen knagen door de bladeren en dringen de kop van het hoofd binnen, en het is erg moeilijk om ermee te vechten. En in één hoofd wordt slechts één rups van een schep gehost.

   Met koolmot is het derde plaatje. Ze geeft de voorkeur aan dikke bladeren en dunbladige zuidelijke variëteiten, het heeft minder invloed. Maar alles is relatief. Ik ben het met de lezer eens: insecten veroorzaken minder schade aan gezonde kool.

   Antwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.