1

hoe 1

  1. Sofya LAVROVA, regio Belgorod

    Voor alle droogtetolerantie van abrikozen moeten jonge zaailingen in mei-juni overvloedig worden bewaterd, zodat ze een krachtige kroon ontwikkelen. Later stop ik met extra water geven om geen overmatige groei te veroorzaken van scheuten die niet zijn gerijpt voor de winter, die zullen bevriezen in de kou.
    Tijdens het snoeien in de lente (maart) vorm ik een kroon waarvan de hoogte en breedte niet meer dan 3 m is. Begin augustus worden sterke niet-verhoute flexibele scheuten (meer dan 0,5 m lang) met een derde in een halve ring gebogen en met een draad aan de stengel bevestigd (ik verwijder deze in de lente van volgend jaar) ) Dus ik regel de kleine grootte van de boom, en deze techniek versnelt ook het leggen van fruitknoppen en hun vruchtvorming.

    Van alle abrikozenvariëteiten is mijn favoriet de zuilvormige Prince. De eerste vruchten op zaailingen verschijnen al in het 2e jaar na het planten. De prins is ideaal voor beginners, omdat hij niet kieskeurig is in de verzorging en geen bestuiver nodig heeft (hij is zelfvruchtbaar). Eind juli - begin augustus zijn boomtakken bezaaid met abrikozen van elk 30-40 g.

    antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar