4

4 recensie (s)

 1. Alina Belkina, regio Orjol

  Vertel ons over de kenmerken van het kweken van hortensia's in paniek in draagbare containers.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Pluimhortensia's kunnen in containers groeien, maar lange vormen - niet meer dan 3-4 jaar, maar dwergvormen - voor een lange tijd. Daarom is het beter om compacte soorten patioseries (Little Spooky, Little Fresco, Little Blossom, Little Passion, Polestar, Petite Star, Little Quick Fire), die speciaal voor deze inhoud zijn gekweekt, in bakken te planten.

   Er zijn enkele nuances in de zorg voor exemplaren die in bloempotten zijn geplant. Zet potten met hortensia's in de halfschaduw en houd de bodemvochtigheid in de gaten, zodat de aarden kluit niet uitdroogt. Tijdens het seizoen worden ze regelmatig gevoed met minerale meststoffen. Het is handig om langdurige topdressing te gebruiken, bijvoorbeeld Osmokot. Bovendien worden de planten jaarlijks in grotere containers getransplanteerd. Het is beter om dit tijdens de rustperiode of aan het begin van het groeiseizoen te doen. Geschikt voor dwergvariëteiten potten tot 10 liter. Als de wortels in zo'n bloempot vol raken en ze door de drainagegaten naar buiten kruipen, doe dan het volgende. Tijdens de transplantatie wordt ongeveer een derde van het wortelsysteem van planten verwijderd en in dezelfde containers geplant, waarbij de oude grond volledig wordt vervangen door verse. In de toekomst wordt deze procedure jaarlijks uitgevoerd.

   antwoord
 2. Julia

  We vervoerden de hortensiazaailingen in potten naar de datsja. En na het verplanten in de volle grond (ze bedekten ze enige tijd met zakken, daarna verwijderden ze ze, hoewel de nachten nog steeds koel waren), werden de bladeren op de toppen van de scheuten ... zilver. Wat is er met de planten gebeurd? Hoe kan ik ze helpen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Het symptoom wanneer de bladeren van planten een bleke, enigszins glanzende, zilverachtige tint krijgen, wordt melkachtige glans genoemd. Het kan op twee manieren voorkomen. L Bij besmetting met de paarse Stereum-schimmel (Chondrostereum purpureum), die meestal fruitbomen aantast: pruim, appel. De bladeren van de hele plant worden geleidelijk zilver en na verloop van tijd vormen zich de vruchtlichamen van de schimmel. Als deze glans niet alleen in de lente werd waargenomen, maar nu is gebleven en er exemplaren van de schimmel op het hout zijn verschenen, moeten de planten worden verwijderd - de ziekte kan niet worden behandeld.

   Van de stress die het groene huisdier ervaart veroorzaakt door problemen met minerale voeding en/of ongunstige temperatuuromstandigheden. Een soortgelijke reactie (glans op de bladeren) wordt waargenomen bij gewassen die in het voorjaar bij koud weer vanuit de kas (huis) naar buiten worden gebracht. Om de plant gemakkelijker te laten acclimatiseren, moet je de leefomstandigheden niet drastisch veranderen. Het is noodzakelijk om van het pand naar de straat te "verhuizen" op een moment dat de nachten al warm zijn, of geleidelijk te temperen, bijvoorbeeld door 's nachts naar de deur in de kas te gaan. Als de bodem arm is aan mineralen, voed de plant dan met een complexe meststof met magnesium.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar