4

4 Reacties

 1. Nadezhda MARUEVA

  Toen ik een recept kreeg voor het voeren van aalbessen, waarvan de bessen zogenaamd groter worden, was ik sceptisch over dit idee. En toen besloot ik het te proberen. En ik heb er geen spijt van gehad!

  Het "geheime" en enige ingrediënt in het wondermiddel zijn aardappelschillen, die nu verzameld en gedroogd worden tijdens de winter. En eind april giet ik het schoonmaken in twee emmers (3-4 grote handenvol) en vul ik het tot de bovenkant met heet water. Ik sta erop voor 4-6 dagen, soms roer ik de inhoud. Meststof is klaar als er schuim op het oppervlak van de infusie verschijnt.
  Langs de omtrek van de bessenstruiken maak ik kleine kuiltjes in de grond (10-15 cm), waar ik de compositie giet. Ik leg de aardappelschillen zelf vanaf de bodem van de emmers daar en bedek ze met aarde. Ik zal deze topdressing zeker in september herhalen, al kan het ook in de zomer (XNUMX keer per maand). Aardappelschillen bevatten veel zetmeel, waar krenten dol op zijn. Hierdoor worden de bessen minimaal twee keer zo groot. Bijvoorbeeld op mijn struiken - de grootte van kersen.

  Antwoorden
 2. Maria PLOTNIKOVA, p. Far Igumenka, regio Belgorod

  Elk jaar wordt in mijn datsja een prachtige rode bes bezaaid met bessen, alsof iemand grote scharlakenrode kralen aan de takken heeft geregen! De buren vragen: "Maroussia, wat moet er gebeuren om de bes zo lelijk te maken?"
  Ik zal je mijn geheim vertellen: ik behandel de struiken royaal met ... zand. Ik voeg het toe als ik in een gat land - dan zal de aarde lucht zijn - en doorlatend. Meerdere keren per seizoen meng ik zand (met het oog) met mulch en leg het onder de struiken - zodat het onkruid niet doorbreekt en voedingsstoffen en vocht in de grond worden vastgehouden.
  Het is geen geheim dat ongedierte dol is op bodem die rijk is aan organisch materiaal, maar hier hebben ze genoeg zand. Om nuttige insecten aan te trekken, zaai ik pastinaak, basilicum, waterkers, bieslook, tijm in de gangpaden van bessen. En ik plant ook, waar mogelijk, een peulvruchtgewas - wikke (ook wel zaaderwten genoemd). Bij het opgroeien veranker ik de groene massa in de grond tot een diepte van 5-6 cm. Deze plant verrijkt de grond met stikstof, verbetert de microflora, maakt het brokkelig, voorkomt onkruidontwikkeling en trekt bestuivende insecten aan.

  Antwoorden
 3. Larisa Lazarenko

  OM DE BES GROTER TE MAKEN
  Voeg hiervoor regelmatig aardappelschillen onder de snor toe. En in de herfst moet je de goudsbloemen fijn hakken en onder de struiken verspreiden. U zult versteld staan ​​van de oogst!

  Antwoorden
 4. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  VAN ZETMEEL IS BES ZOET

  Ik heb ooit gevonden in mijn keukenkast met kruidenzetmeel, dat is verlopen. Ik besloot het niet weg te gooien, maar te proberen het aan het huisje te bevestigen: ze druppelen tenslotte aardappelschillen rond de aalbessen als topdressing. Hij strooide zetmeel rond de zwarte bessenstruiken, groef de aarde op en goot water. Na een paar weken herhaalde hij zijn topdressing.
  Ik kan zeggen dat de bessen veel zoeter werden dan normaal.

  Antwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.