3 recensie (s)

 1. Tamara GOLTSEVA

  In de zomer gaven de koninginnen van de bloementuin mij overvloedige bloemen. Dit is het moment om ze te bedanken met een herstellende voeding.

  In september hebben rozen alleen fosfor- en kalimeststoffen nodig. Geen stikstof - dit element dwingt bloemen om actief groene massa te laten groeien. Scheuten die in de herfst verschijnen, hebben geen tijd om in de winter te rijpen en zullen uiteindelijk bevriezen.

  IK PLAN ALTIJD HERFSTVOERING TOT 20 SEPTEMBER.
  Later wordt het koud, de aarde verliest warmte, en hierdoor nemen de wortels van planten voedingsstoffen slechter op. 1 eetl Ik los kaliummagnesium of dubbel superfosfaat op in 8 liter heet water (maar geen kokend water!). Bij droog weer geef ik de struiken overvloedig water met bezonken water verwarmd in de zon. Heeft het de dag ervoor geregend, dan hoeft u de rozen niet extra te bevochtigen.
  Om brandwonden door de oplossing op de bladeren te voorkomen, breng ik kunstmest onder de wortel aan. Na het voeren poeder ik de struiken met houtas en mulch met turf.

  antwoord
 2. Raisa

  Vertel me, hoe verwijder je de wortelscheut van een roos, die blinde scheuten worden genoemd?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Zoals u weet, is de eenvoudigste en meest gebruikte methode voor het vermeerderen van rozen ontluiking of niervaccinatie. Sommige oudere soorten geven, wanneer ze uit stekken worden gekweekt, krachtige wortelgroei op hun wortels. Om dit te voorkomen worden ze geënt op de stam van een andere groep. De meeste moderne soorten rozen staan ​​op speciaal geselecteerde rozenbottels, wat de struiken pracht en duurzaamheid geeft. Tijdens de groeiperiode kan het bestand scheuten produceren. En meestal op korte afstand van het midden van de plant. Ze zijn gemakkelijk te onderscheiden: de bladeren van deze scheuten zijn kleiner en van een andere kleur dan die van de telg.

   Dergelijke scheuten moeten onmiddellijk worden verwijderd, omdat ze eerst verzwakken en vervolgens de scheuten van de geënte variëteit volledig vervangen. Ondertussen verbetert het snoeien van ongewenste scheuten alleen hun groei. Het is noodzakelijk om zo'n scheut op te graven en deze samen met de wortels voorzichtig van de grond te verwijderen. Hierdoor worden de slapende ondergrondse nieren verwijderd, wat kan leiden tot nieuwe scheuten. Als er standaardrozen worden gekweekt en op de bovenkant worden geënt, kunnen ze dezelfde scheuten op de stengel geven. Ze worden aan de stengel zelf geplukt of afgesneden.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar