hoe 1

 1. Anastasia ZLATOVLASOVA, Stary Oskol.

  Toen ik eenmaal een groen tapijt met kleurrijke bloemen op een bloembed in de stad zag, was ik lang op zoek naar soortgelijke. Uiteindelijk ontdekte ik dat dit een decoratieve postelein is, en kocht ik een zak met zaden. Ze bleken zo klein dat ze gezaaid moesten worden, als petunia's in een bak, over de sneeuw die over de grond verspreid lag (begin maart).

  Ze bedekte de bakjes met folie en zette ze op de vensterbank. Toen de eerste scheuten verschenen, heb ik de schuilplaats verwijderd. Met een zaailinghoogte van 5 cm, kneep ik hun toppen af ​​om weelderige struiken te vormen. Met het intrekken van de warmte plantte ze gerijpte en voorgeharde planten op een zonnige plaats op een afstand van 10-15 cm van elkaar (naaldachtige scheuten groeien in alle richtingen). Water gegeven als de grond opdroogt en als ze wortel hebben geschoten, de vochtlading tot een minimum beperkt.
  Sindsdien ben ik jarenlang tevreden geweest met het heldere, weelderige, "lang spelende" posteleinkleed. In de herfst kneed ik de rijpe zaaddozen met mijn vingers over de lege plekken op de site. En in het vroege voorjaar, zodra de sneeuw smelt, maak ik de aarde hier een beetje los en besprenkel deze met houtas en nitroammophoska-korrels (0,5 l en 50 g / mXNUMX).
  Ideeën voor ontwerp
  Deze eenjarige kan zowel worden gebruikt om de voorste rij van een bloembed of een alpenglijbaan te versieren, of om te groeien in hangende potten, kuipen, balkon- en bloembakken.
  Postelein is een waardig alternatief voor het gazon: het hoeft niet te worden gemaaid, het is niet onderhevig aan vertrapping, omdat het snel zijn vorm terugkrijgt door vocht, zoals elke vetplant.

  Welke grond - welke bloemen houden ze van

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar