hoe 1

 1. Ekaterina NOVAK, Tver

  Over de Cordana-roos zeggen ze dat dit een boeket is in een pot voor een paar dagen. En ik was al klaar om in te stemmen met deze stelling, want ik kocht twee keer schattige struiken in miniatuurpotten en beide keren hebben ze het niet overleefd. Mijn taak was om de plant te bewaren tot de lente, waarna hij in de volle grond kan worden overgeplant. Maar voor de Cordana-roos zijn binnenomstandigheden met droge lucht destructief.

  En dus besloot ik tot een derde poging. Eind juli bracht ze nog een plant mee naar huis. Een paar dagen moest hij wegkwijnen in het appartement. Onmiddellijk bevrijdde ze de roos van de bloeiwijzen, zorgde voor een koele douche en koos ze een lichte plek op het balkon. En bij de eerste gelegenheid nam ze hem mee naar de datsja en zette hem af in de tuin.

  De rozet verdroeg de transplantatie goed en bood hem al snel een knop aan. Ik heb het afgesneden zodat de plant geen energie verspilt en wortels laat groeien. Half september werd de bloei herhaald, maar de knoppen werden niet meer afgesneden.
  De baby overwinterde goed. Met omslag natuurlijk.

  Antwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.