3 recensie (s)

 1. Lelie Kozak

  Waarom bes "afgepeld"
  De bast pelde af op de stengels van de rode bes. Wat er is gebeurd?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Het is waarschijnlijk dat uw bessenstruiken al een vrij solide leeftijd hebben - meer dan 7 jaar. In dit geval moet u oude takken met schilferige schors wegsnijden. Als de plant jong is, duidt de beschadigde bast op de aanwezigheid van een stengelgalmug op de struik. De larven van deze plaag voeden zich onder de bast van scheuten (die binnen twee tot drie jaar afsterven). Snijd en verbrand dan alle beschadigde scheuten.

   antwoord
 2. Galina

  Ik sleutel ook graag aan rode aalbessen, dus ik zal je vertellen hoe ik het heb bijgewerkt nadat het ouder werd: de opbrengst nam af en de bessen werden klein.
  Na de oogst (in augustus) sneed ze genadeloos alle oude takken aan de struiken af, waardoor er slechts vier of vijf jonge overbleven. In het voorjaar groeiden de planten zo sterk dat ze in hetzelfde jaar grote bessen opleverden.

  En nu verzamel ik een hele emmer met prachtig fruit van elke struik. Ik kan niet zeggen wat de naam van het ras is, maar ik zal opmerken dat de bessen die zijn gegoten niet afbrokkelen, en ik pluk ze rustig zonder de oogst te verliezen.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar