2

2 Reacties

 1. Irina RIABOVA

  Ik bereid in de herfst een tuin voor komkommers voor. Ik verwijder de bovenste vruchtbare laag opzij en giet al het organische materiaal weg dat voor handen is: gras, gevallen bladeren, keukenafval, gehakte takken van struiken, stengels van aardpeer en maïs. Ik geef de massa water met een oplossing van Baikal EM-1 (0,5 eetl. Per 10 liter water). Ik breng de verwijderde laag aarde terug op zijn plaats. Tijdens de winter heeft organisch materiaal de tijd om oververhit te raken, raakt de aarde los - en komkommers groeien prima op zo'n "verenbed"!

  Antwoorden
 2. Irina RIABOVA

  Komkommers hebben het dit jaar bijzonder goed gedaan. Voor het eerst kweekte ik ze op deze manier.

  In de herfst, na het schoonmaken in de kas, bracht ik een luciferdoosje dubbel superfosfaat en een liter blik as per vierkante meter M. Voor het graven. Daarna vormde ze onmiddellijk de bedden voor het volgende jaar, maakte ze klaar en vulde ze de gaten. Ik groef gaten van 1 cm diep en breed, in elk schonk ik een emmer humus, een blikje vermicompost van drie liter, 50 kg aarde op sapropelbasis, 1 kg turf en vermiculiet, een hydrogelzak (2 g) en 5 eetl. uitwerpselen van kippen. Ik heb alles grondig gemengd. Ik markeerde elk gat met een pin en liet het tot de lente staan.

  In de winter gooide ze regelmatig sneeuw in de kas. En in het voorjaar maakte ze eenvoudig de grond los met een platte snijder en plantte ze de zaailingen in de gemarkeerde gaten.

  In de zomer voedde ik de komkommers nergens mee, en ik oogstte de oogst tot de herfst!

  Antwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.