1

hoe 1

  1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

    Bladverliezende jonge rododendrons, die al bloemknoppen hebben gevormd, zijn het gemakkelijkst om naar de grond te buigen om in de sneeuw te overwinteren. Grote struiken (zowel bladverliezend als wintergroen) kunnen worden bedekt met sparren takken of witte spanbond in meerdere lagen. Maar eerst moeten er bogen boven de planten worden geïnstalleerd, zodat het materiaal niet in contact komt met de kroon. Het is vooral handig om achter elkaar geplante struiken af ​​te dekken. Tegelijkertijd beschermt zo'n schuilplaats ook tegen zonnebrand. Om het wortelstelsel tegen bevriezing te beschermen, raad ik je aan om de grond onder de planten af ​​te dekken met een grote laag (12-15 cm) dennennaalden of eikenbladeren.

    En je hoeft je niet te haasten om de schuilplaats in het voorjaar op te stijgen als er kans is op zonnebrand (maart-april).

    antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar