3

3 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Montbrecia (Japanse gladiolen) bollen zijn moeilijk te bewaren. In de tweede helft van september (nadat we de stelen eerder hebben gesneden), graven we de bollen uit met een kluit aarde. We drogen het goed (de klomp wordt als een steen), we laten het tot de lente in de kelder zakken. In het voorjaar (april) demonteren we de bollen. Te veel modder, maar 100 procent veiligheid.

  antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Montbrecia, of crocosmia, bloeit langer dan gladiolen. De knollen groeien aan het einde van het seizoen. Je moet ze zo laat mogelijk uitgraven, maar vóór het begin van strenge vorst. Meestal gebeurt dit op de middelste baan eind oktober of begin november (afhankelijk van het weer). Nesten (met een baby) worden op een droge dag gekozen en van de grond geschud. Vervolgens worden de stengels van de bollen gesneden, waarbij "staarten" van elk 5 cm overblijven, enkele dagen gedroogd. Het voorbereide plantmateriaal wordt in papieren zakken of dozen gedaan, gelaagd met losse turf en bewaard bij een temperatuur van + 5-7 graden.

  In meer zuidelijke streken mag crocosmia niet worden opgegraven. Isoleer de landingsplaats voor de winter met spaanders of droge bladeren met een laag van minimaal 20 cm en dek af met een film van bovenaf om te beschermen tegen vocht tijdens dooi. Montbrecia, overwinterd in de grond, is meestal krachtiger, bloeit eerder en bevalt langer. Maar rassenplanten zijn nog steeds beter om op te graven voor de winter, omdat ze grilliger zijn.

  antwoord
 3. Alexander MANANNIKOV, agronoom, Svetlovodsk, regio Kirovograd

  Crocosmia-knollen, of montbrecia, worden uitgegraven vóór het begin van stabiele vorst (eind oktober - begin november). Bovendien moet je de oude knollen niet scheiden, omdat in dit geval heel vroeg (in december) nieuwe wortels beginnen te groeien. Hoewel crocosmia de Japanse gladiool wordt genoemd, hoeft het plantmateriaal niet te worden gedroogd. Het is beter om het op te slaan in mos of in droog veen bij een temperatuur van + 2-5 graden, zodat de vulling niet uitdroogt.

  Overwinteren in de tuin

  U kunt de montbrecia in de volle grond laten staan ​​voor de winter in een warmer klimaat door de aanplant te bedekken met een droog blad of turf, zaagsel, krullen met een laag van minimaal 25 cm en daar bovenop met een film. De schuilplaats wordt verwijderd aan het begin van de kieming van de bollen - in april. Dergelijke planten beginnen overigens eerder te groeien, produceren meer stengels en bloeien overvloediger. Maar toch raad ik u om veiligheidsredenen aan om een ​​deel van de knollen op te graven en op te slaan in een vorstvrije ruimte, bijvoorbeeld in een kelder, bedekt met zand. Kan worden opgevouwen tot een net of kartonnen doos en begraven in een koude kas, ook bestrooid met turf of zaagsel.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar