10 Reacties

 1. Taisiya Kovalenko, regio Volgograd

  De appelboom is dit najaar geplant (meerdere takken verlaten de tafel). Moet ik het aan het einde van de winter inkorten? Of haar laten groeien zoals ze wil?

  Antwoorden
  • OOO "Triest"

   - Als u een compacte boom van kleine gestalte wilt krijgen, is snoeien in het vroege voorjaar vereist. Het volstaat om de geleider (centrale opname) met 10-20 cm in te korten, de laterale scheuten moeten ondergeschikt zijn aan de geleider en ze met een derde afsnijden.

   Antwoorden
 2. Inna Prikhodko, regio Ryazan

  Welke van de stelen van de appelboom (geplant in 2018) kun je beter afsnijden bij het vormgeven (zie foto)? Het lijkt mij dat het beter is om de rechter loop te verwijderen. Maar ik betwijfel of ik de vaccinatieplaats ook niet zal verwijderen ...

  Appelbomen - planten, kweken en verzorgen, variëteiten en snoeien van A tot Z

  Antwoorden
  • OOO "Triest"

   - Het is ondubbelzinnig: u hoeft alleen de stam af te snijden die onder de vaccinatie is gegroeid. Helaas laat de foto de vaccinatieplaats niet zien. Daarom raad ik u aan om de grond een beetje op te graven en de plaats van enten bij de stengel te zoeken. Knip daarna gerust de extra stam uit (in het vroege voorjaar). Vergeet niet om het aan het einde van het werk af te dekken met tuinvernis of verf.

   Antwoorden
 3. Alla Prudnikovich, Kolomna

  Aan de rand van ons terrein zijn een appelboom en een moerbeiboom gegroeid. De buren houden niet van het feit dat delen van de kronen van planten elk jaar meer en meer hun territorium veroveren. En we hebben medelijden met het kappen van bomen. Is het mogelijk om ze in één vlak te knippen zodat alle takken evenwijdig zijn aan het hek en op ons land? Verlies in het gewas stoort mij niet.

  Antwoorden
  • OOO "Triest"

   - Om te voorkomen dat de kronen over het perceel van de buren hangen, snijdt u de takken elk jaar van de zijkant af. Vergeet tegelijkertijd niet om de kronen vanaf uw zijde te vormen en uit te dunnen. Het is beter om dit in het vroege voorjaar te doen, voordat de knoppen opzwellen.

   Antwoorden
 4. Anna Popovskaya. Arkhangelsk regio

  In het voorjaar willen we een appelboom planten op de plek waar drie jaar geleden de oude rode bes groeide. De struik was altijd ziek en er waren genoeg ongedierte. Hoe kan ik de grond nu het beste desinfecteren?

  Antwoorden
  • OOO "Triest"

   - De beste manier om de grond te desinfecteren, is door de oude bessenstruik te ontwortelen en te verbranden en de komende 3-4 jaar niets op deze plek te planten.
   De bodems van het noordwestelijke deel van Rusland hebben in de regel geen hoge vruchtbaarheid. Graaf daarom voor het planten in de herfst gaten met een diameter van minimaal 1 m en een diepte van 80-100 cm. Strooi de geselecteerde grond over de tuin en vul de gaten zelf met een vooraf bereid voedingsmengsel van de bovenste laag aarde, verrotte mest, turf, compost (2: 2: 2 : 1). In het voorjaar, nadat de grond is ontdooid, hoef je alleen maar een klein gat te graven en een zaailing te planten.

   Antwoorden
 5. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Bij de datsja, tussen de oude appelbomen, zetten we een luifel waaronder we thee zetten. We vertrappelen de aarde tijdens het seizoen. Het is helemaal droog als een steen. Ik ben bang dat de appelbomen lijden. Maar bij het besproeien van cirkels in de buurt van de stam, verandert alles in de buurt in modder. Misschien moet je de oude lekkende slangen tot een diepte van 10-15 cm ingraven om de appelbomen erdoor water te geven?
  Nikolay Parkhomov, regio Moskou

  Antwoorden
  • OOO "Triest"

   - Maak je geen zorgen: het wortelsysteem van oude appelbomen zit al lang in de onderste bodemlagen, waarin voldoende vocht aanwezig is.
   Mijn advies aan u: in de herfst, wanneer de weersomstandigheden u niet langer toelaten om te thee, graaf de grond in de stammen onder de kronen van appelbomen, waterput (200-300 liter water) en mulch met organisch materiaal (ongeveer 50 kg humus per boom).

   Antwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.