hoe 1

 1. Natalia KARKACHEVA, Krasnodar Territory

  Sinds enkele jaren groeien de dwergsparren Konika en Nidiformis in mijn tuin. In het voorjaar hebben ze, net als veel andere coniferen, last van zonnebrand, en vaker Konica. En hoewel dwergsoorten praktisch geen formatieve snoei nodig hebben (ze groeien jarenlang compact), moeten de aangetaste takken worden weggesneden. Voordat ik ze verwijder, probeer ik te reanimeren met twee en soms drie keer sproeien met "Zircon" (1 ml / 10 l water) met tussenpozen van een week. Als het herstelproces niet binnen een maand is begonnen, verwijder ik voorzichtig de beschadigde takken met een scherpe snoeischaar tot gezond hout.

  Het is niet nodig om de uitsnijding in coniferen te bedekken: HET WORDT SNEL VASTGEDRAAID MET HARS.
  Om de groei van jonge scheuten te stimuleren, maak ik de grond rond de spar een beetje los en morst ik deze met een oplossing van een meststof voor coniferen (Bucephalus, Radogor, Flumb, enz.). Af en toe "kam" ik de kronen met mijn handen van binnenuit, waarbij ik de vergeelde naalden verwijder - hierdoor kunnen de planten ademen en wordt de verspreiding van ziekten voorkomen. Daarna strooi ik de grond rond de bomen met naaldstrooisel. En om de twee weken, afwisselend, spuit ik met een oplossing van "Epin" (1 ml / 5 l water) en "Ferovit" (1,5 ml / 1 l) - in totaal tenminste 4 behandelingen. Een dergelijke preventie voorkomt het ontstaan ​​van ongedierte en versterkt de immuniteit van mijn huisdieren.

  Kerstboom in een pot (Konik) voor het nieuwe jaar - hoe te groeien?

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar