3

3 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Vorig jaar heb ik Kiwi-aardappelen gepoot, waarvan de bladeren niet worden gegeten door de coloradokever. Productiviteit: ik heb er 12 uit één emmer, ik denk dat het goed is. Een niet-GGO-variëteit, ik kocht het van een 85-jarige grootmoeder, ze plant het alleen en eet het zelf op, en alles is in orde met haar.
  Er is een Rosamund-variëteit - dit is een wonder, geen aardappel! De opbrengst bereikt 24 emmers uit één! Schoon, groot, er staat veel in de struiken. Om een ​​struik uit te graven, moet je eerst de toppen eruit trekken, de aardappelen eruit halen die zichtbaar zijn en pas dan rondgraven om de knollen niet te verwonden.

  Er is ook een Sonny, hij is een Bogatyr. Goed cijfer! Er is ook een blauwe pulp - Amethist. De opbrengst is ook goed, uit één emmer heb ik er 14 verzameld.Natuurlijk is het moeilijk om zwart van zwart te kiezen, maar wat zijn deze aardappelen lekker en gezond! Dit jaar heb ik het ook geplant met rood vruchtvlees - ik vond het nauwelijks, de variëteit Red Cranberry. Ik heb andere soorten, maar die lijken me al heel gewoon.

  antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Bij een schijnbaar gerenommeerd bedrijf bestelde ik drie soorten aardappelen, waaronder Kamensky. Ontvangen tien superelite knobbeltjes. Ik gooide er twee tegelijk weg, omdat ze er ongezond uitzagen - er waren zwarte vlekken op de huid. Ze plantte de rest zoals verwacht. Er kwamen er maar vier. Maar wat een vreemde bladeren hadden ze!

  Ze waren opgerold, en niet langs de aderen, maar dwars. Ik probeerde ze door een sterk vergrootglas te onderzoeken, maar vond niets verdachts.

  Verontwaardigd groef ik alle scheuten op en verbrandde ze. En nu wil ik de mening van lezers horen: heeft iemand zo'n probleemaardappel ontmoet? Een zomerbewoner kan niet zonder!

  antwoord
 3. Evgeniya Fyodorovna KLEBANOVICH

  Deskundigen raden af ​​om gesneden aardappelknollen te planten, maar ik, nadat ik het een keer had geprobeerd, was tevreden en nu gebruik ik alleen deze methode.

  Ik heb de gekiemde aardappelen zo gesneden dat elk stuk minstens twee ogen heeft. Als grote knollen worden gebruikt, worden bijna twee dozijn plakjes verkregen. Ik verwerk ze in een speciale oplossing; in een emmer lauwwarm water kweek ik 1 eetl. l. Bordeaux-mengsel, een half glas as, 1 theelepel. boorzuur en een paar kristallen van kaliumpermanganaat - de kleur van de vloeistof moet licht roze zijn. Ik laat er plantmateriaal in weken om het tegen ziekten te beschermen.
  Ik voeg heel weinig ammophoska toe aan de gaten - een meststof die geen nitraten bevat. 1 theelepel Mna pakt 5 gaten. In plaats van te huilen, vul ik de struiken met aarde, terwijl ik de stengels naar de oppervlakte kantelt. Ik doe dit twee keer: de tweede keer, wanneer de toppen teruggroeien tot een hoogte van ongeveer 40 cm.
  Bij het oogsten moeten dergelijke struiken breed worden ingegraven en het is raadzaam om dit met een tuinhooivork te doen. Ik verzamel niet minder emmers van één plant, meestal anderhalf keer meer, en de knollen zijn meestal groot.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar