2 Reacties

 1. Stanislaus

  Om de oogst van volgend jaar te vergroten, worden de toppen van frambozen in het voorjaar afgesneden - 10-15 cm stengels worden verwijderd.
  De betekenis van deze operatie is dat de plant, die het verlies probeert te compenseren, de slapende knoppen laat ontwaken, waaruit de laterale scheuten groeien, en daarop wordt het grootste deel van de bessenoogst gevormd. Snoeien is het meest effectief voor frambozensoorten die vatbaar zijn voor de vorming van fruittakken, waaronder Tarusa, Monomakh's Hat, Yellow Giant (klassiek), Hercules, Indian Summer, Orange miracle (remontant). Het inkorten van de toppen verhoogt de winterhardheid van planten.

  Bovendien hebben de toppen van de stengels tijdens het seizoen geen tijd om te verhouten en worden ze vaak aangetast door vorst. Dit leidt tot verzwakking van de plant en als gevolg daarvan infectie met schimmel- en bacteriële ziekten, evenals aanvallen door ongedierte.

  Antwoorden
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Dit seizoen beloofde vruchtbaar te worden. Er waren veel frambozen vastgebonden. Maar koudegolf en zware regenval namen het grootste deel van de oogst weg. Ik wil de Gusar-variëteit testen, die, zoals ze zeggen, bestand is tegen extreme temperaturen, en dit is belangrijk in onze zone. Er zijn ook plannen om een ​​paar remontante soorten te planten en in de nazomer te oogsten.

  Antwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.