4 recensie (s)

 1. Alexander DUKHANOV, Moskou

  Om paprika's, aardbeien, kool en andere delicate gewassen tegen slakken te beschermen, maak ik een barrière rond de omtrek van de bedden. Ik sneed plastic buizen doormidden, legde ze in de vorm van een goot langs de randen van de bedden. Ik vul het met flessen die in glaskruimels zijn gebroken. Ik demp de randen van de dakgoten. Om dit te doen, maak ik gewoon geen volledige insnijding in het plastic en steek ik er kleine stukjes triplex in. Naaktslakken kunnen zo'n obstakel niet overwinnen en dankzij de goten valt het glas niet in de grond.

  antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Als de zomer regenachtig is, dan zijn er zoveel slakken op mijn site dat het al knarsetandt onder mijn voeten. En ze eten liever bladeren, tuin, zachte, eenvoudige zegge minachting. Aan het einde van het seizoen stonden alle bloemen met gaten in de opgegeten bladeren. In het begin verzamelde ik slakken in een pot. Maar daardoor werden ze niet minder, nu doe ik het anders: ik bestrooi de gangpaden en rond de bloemen met vers zaagsel, kleine houtsnippers, gebroken eierschalen, rivierzand. De buik van deze weekdieren is immers kaal en ze kunnen zich niet gemakkelijk voortbewegen over de stekelige grond. Je kunt de planten ook behandelen met houtas (1 kopje per 1 vierkante meter) of ongebluste kalk (20-30 g per 1 vierkante meter) - slakken zullen het ook niet lekker vinden. Het is beter om 's avonds te spuiten, wanneer de mosselen naar buiten kruipen voor "diner".
  Maar als het regent, dan spoelt het water alles snel weg, het is al onwenselijk om de planten een tweede keer te verwerken, omdat je op deze manier tuinplanten kunt vernietigen. Daarom is het belangrijkste type weekdierbestrijding landbouwtechnologie. Onkruid vernietigen, beplanting in de regen afdekken met een folie (zodat er minder vocht in de grond komt), losse humus op de wortels van planten gieten.

  Aarzel niet om handmatig slakken te verzamelen, hier zijn alle middelen goed!
  Er is waargenomen dat de geuren van cider en bier zeer aantrekkelijk zijn voor weekdieren, en de vloeistof zelf is giftig voor hen. Graaf een pot met wijde hals in een tuinbed of in de buurt en giet er regelmatig vers bier in. Ongedierte, aangetrokken door de geur, zal in de vaat kruipen en je hoeft ze alleen maar te vernietigen.

  antwoord
 3. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Veel tuinders klagen dat elke zomer iemand onzichtbaar rijpende aardbeien in hun omgeving eet. Dit is het "werk" van naaktslakken. Het heeft geen zin om ze op klaarlichte dag te zoeken, omdat ze 's nachts werken. En overdag rusten ze, verstoppen zich op afgelegen plaatsen. Sluw, hè? Dus gebruiken we hun eigen sluwheid. Leg hiervoor jute, stukken planken of multiplex in de gangpaden van aardbeien. De slakken zullen zich er zeker onder verstoppen. Het is nu jouw taak om deze planken te controleren, om te draaien, schadelijke insecten te zoeken en te vernietigen.

  Trouwens, slakken worden perfect gevangen door kikkers en padden. Probeer ze daarom, indien mogelijk, naar uw tuin te lokken.
  Het is ook bekend dat slakken dol zijn op vocht. Overmatig meegesleept door water geven, draagt ​​u zelf bij aan de verspreiding van dit ongedierte in uw omgeving.

  antwoord
 4. L. KRIVITSKA.

  Eerst merkte ik ze niet op, en dan - dagen gaan voorbij, maar er zijn geen scheuten. Opnieuw gezaaid, en opnieuw vernietigde iemand de zaailingen. Ik heb niet eens boomstronken gevonden, behalve één, waar een kleine slak zich echt aan vastgreep ... Dus dat is de schuldige!
  Die lente kon ik pas vanaf het vierde zaaien komkommers telen, waardoor de grond door de hele tuin veranderde. Ik herinnerde me deze les voor de rest van mijn leven en nu gebruik ik voor de komkommerbedden alleen ontbonden compost, waarin de slakken niet worden bewaard. Helemaal bovenaan het bed giet ik een laag van maximaal 5 cm echte humus. Wanneer de aarde "niet ademt" en er weinig zon is, planten naaktslakken zich perfect voort. Daarom verdik ik de aanplant niet, maar richt ik de nieuwe scheuten naar boven zodat een zonnestraal de grond binnendringt.
  Sommige amateur-groentetelers steken takjes in de zijkanten zodat ze de letter "X" erboven vormen.
  Ook komkommers houden van dit luchthek. Rond andere groentegewassen maak ik een beschermende barrière tegen ongedierte: ik giet gebluste kalk, superfosfaat of mosterd op een afstand van 15 cm (ongeveer 30 g product per 1 strekkende meter). De aarde rond de bloemen strooi ik met dennennaalden. En onder de appelbomen spreid ik een plastic film uit: 's ochtends draai ik het om en veeg ik het verborgen ongedierte weg.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar