3 Reacties

 1. Galina Balashova, Petrozavodsk

  Vertel me eens wat over de lelies: het tweede jaar worden de knoppen vastgebonden, dan worden ze bruin en vallen ze af. Hoe kunnen we planten helpen?

  Antwoorden
  • OOO "Triest"

   - Analyseer of je de volgende regels in de plantenteelt volgt.
   De lelievlek moet vooral 's ochtends zonnig zijn. Als de zon alleen 's avonds naar de planten kijkt, bloeien ze slecht.
   Deze schoonheden houden van losse, voedzame grond. Op zware leemachtige gebieden, moet u bij het planten zand, goed gerijpte compost (0-5 emmer / m1) toevoegen. Vers organisch materiaal (vooral mest!) Mag niet worden afgevoerd. Evenals het overvoeren van planten met stikstofmeststoffen in het voorjaar - dit stimuleert de hergroei van groen, niet de bloei.
   Vermijd het planten van lelies in vochtige delen van de tuin om bederf en schimmelziekten te voorkomen.
   Plantdiepte - drie bolhoogtes (niet meer). Als het ras geen superbolvormige wortels vormt, mag de bol niet meer dan 5 cm worden begraven.
   Verwijder regelmatig onkruid van je bedden, wat ook voor een slechte knopontwikkeling kan zorgen. Voer tijdig preventieve behandelingen uit met systemische fungiciden en insecticiden (volgens de instructies). Het is mogelijk om de fouten van de afgelopen jaren te corrigeren met een vroege voorjaarstransplantatie.

   Alexandra TURYGINA, landschapsontwerper, Moskou

   Antwoorden
 2. Elena MUMRINA, plantenverzamelaar, St. Petersburg

  Ik krijg vaak de vraag van beginnende telers: WAAROM VERANDEREN LELIES VAN KLEUR? En kunnen verschillende soorten stoffig worden als je ze in de buurt plant? Laten we het samen uitzoeken. Soms kan de kleur van de bloembladen veranderen (niet radicaal, maar alleen de intensiteit) als gevolg van de samenstelling van de bodem of weersomstandigheden. In mijn tuin in het open veld zijn alle soorten bijvoorbeeld erg rijk en helder. En bij broei in de kas worden ze veel bleker. Maar meestal treedt de kleurverandering op als gevolg van infectie van planten met virussen.

  Tegelijkertijd verschijnen er vlekken en slagen van een andere kleur op de bloembladen. Je kunt in de buurt verschillende soorten planten - er zal geen kleurverandering optreden door overbestuiving (tenzij je een lelie kweekt uit zaden). Het is een andere kwestie, als er maar één is (op een rij leeft een mengsel van variëteiten lang, dan is het waarschijnlijk dat de zwakkere variëteiten binnen enkele jaren zullen afsterven. En de bollen van een sterke variëteit zullen groeien, bloeien, zich vermenigvuldigen - en de plaats van de doden innemen. Kleur.

  Antwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.