5 Reacties

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Een paar woorden ter verdediging van Sunberry. V.V. De portemonnee geeft een zeer onvriendelijke recensie over deze bes - ze zeggen "een soort stinker." Voor een deel ben ik het met hem eens: de bes is echt zo-zo. We eten het ook niet "levend". Maar het maakt een heerlijke jam! Je moet bessen en suiker nemen in een verhouding van 1: 1 en twee citroenen toevoegen voor elke kilo bessen.

  Haal de bessen en citroenen door een vleesmolen, voeg dan suiker toe en kook, zoals gewone jam, niet erg lang. De smaak is geweldig! Het belangrijkste is dat het anders is dan alle andere en bijna hartig. Ik voeg het 's ochtends toe aan havermout. Lekker, vooral omdat ik pap kook zonder zout en suiker. Een waarschuwing: pap en compote, als je net een lepel jam in een glas water doet, wordt blauw. Ongewoon, maar heerlijk. En de blauwe kleur - nou ja, het zijn bosbessen. Sunberry is een bosbes uit de tuin. Het heeft niets te maken met wilde bosbessen. Het is een krachtige en stevige struik van 80-100 cm hoog met zeer sterke takken.

  Geen kousenband of knijpen is vereist. De teelt is jaarlijks, gekweekt door middel van zaailingen, de teelttechnologie is vergelijkbaar met die van tomaten. Ik heb er geen ziekten op opgemerkt, maar het kan worden aangetast door bladluizen.

  Antwoorden
 2. Konstantin ZHURAVLEV

  Ik kweek al een aantal jaren op het Sunberry-perceel. Het is beter om deze plant uit de nachtschadefamilie te vermeerderen door zaailingen. Ik zaai zaden in de tweede helft van februari. Maar aangezien ze krap opgroeien, week ik ze eerst 20 minuten in een roze oplossing van kaliumpermanganaat. Daarna spoel ik het af onder stromend water, snijd zorgvuldig elk zaadje en leg het een paar dagen in een vochtige doek om uit te komen. Ik zaai in bakken met losse grond (en altijd drainage) tot een diepte van 0,5 cm en bewaar de zaailingen op een warme, zonnige plaats. Na het verschijnen van verschillende bladeren van de plant, duik ik in plastic bekers door de overdrachtsmethode.

  Ik plant hem rond half mei in de volle grond op een afstand van 80-100 cm van elkaar op een zonnig bed. Voor het planten leg ik een handvol humus en as in elk gat, overvloedig water. Als de avonden koud zijn, bedek ik de planten met plastic flessen.

  Antwoorden
 3. Iosif VOYTYUK, Kazan

  Na het planten van sunberry-zaailingen in de tuin, na 2 weken, voed ik de aanplant elke 1-10 dagen met toortsinfusie (1:2) of as (10 eetl. Op een emmer warm water, ik sta erop voor 14 dagen). Wanneer de sunberry 50-70 cm groot wordt, bind ik de planten aan haringen (tot 2 m). Ik verzamel 5-7 kg fruit uit de struik.

  Sunberry-bessen normaliseren de bloeddruk, verlichten hoofdpijn, verbeteren het geheugen, gezichtsscherpte, verhogen de immuniteit, zijn nuttig bij de behandeling van reuma, jicht, maagzweren, hepatitis, astma, spataderen.

  Om deze kwalen te voorkomen, ben ik een genezende drank aan het klaarmaken. Ik passeer het pure fruit door een vleesmolen, pers het sap uit, verdun het met gekoeld gekookt water (1: 1). Dan voeg ik honing toe (1,5 kg per 5 l), meng het, zet het een dag op een warme donkere plaats. Ik giet het in glazen potten en sluit de deksels. Ik bewaar het in de koelkast (je kunt in de kelder). Ik drink 2 eetlepels. een dag voor de maaltijd.

  Antwoorden
  • OOO "Triest"

   Haast je niet om de Sunberry te plukken! Ze brokkelen niet af, zelfs niet als ze volledig rijp zijn, dus er is geen risico op oogstverlies om deze reden. De vruchten van deze nachtschade rijpen niet tegelijkertijd. Massale rijping vindt plaats in september. Rijpe bessen zijn donkerpaars van kleur - ze zijn eetbaar en de rest is groen, bruin, kortom onrijp.
   Lyudmila ULEYSKAYA, Cand. biol. wetenschappen

   Antwoorden
 4. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Vijf jaar geleden heb ik goede zaailingen geplant van twee veelbelovende soorten tuinbraambessen (ik heb ze besteld bij een bewezen kwekerij), maar al die tijd bloeien ze alleen maar prachtig, te beginnen in juni, en geven ze geen bessen.
  Maar de Cumberland zwarte framboos die tegelijkertijd wordt geplant, draagt ​​overvloedig en regelmatig fruit. Wat is de reden voor de "blackberry-aanval"? En kan ik mijn geliefde kleinkinderen behandelen?

  Antwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.