3 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Zoete aardappel. Ik heb weinig ervaring met kweken. In 2019 kocht ik twee stekken en kreeg een kilo per struik (een soort als de Portugese Porto Larange). In 2020 heeft ze haar stekken al gekweekt en bijna niets ontvangen. De dunne knollen waren zo gedraaid en verstrengeld in klitten dat ik besloot dat ze niet genoeg kracht hadden om door de grond naar de zijkanten te breken, hoewel ik het water gaf - blijkbaar was het nodig om het in het algemeen te vullen.

  Toen las ik op internet dat als de stekken uit de baarmoederknol worden verwijderd en in de grond worden geplant, en niet in water, dan groeien de wortels daar, verstrengelen zich, en dan blijken de knollen op het tuinbed erg krom te zijn . Vertel me wat hun vorm zo beïnvloedde? Ik kocht nog drie knollen van verschillende soorten, maar allemaal zonder naam.

  antwoord
 2. Nina Lukovel, Rzhev

  Een vriend bracht een dozijn zoete aardappelknollen mee. Ik wil ze vermenigvuldigen.
  Is het mogelijk om ze op de een of andere manier te scheiden voordat ze worden geplant of om het aantal op een andere manier te verhogen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - De zoete aardappelknollen worden meestal niet direct voor opplant gebruikt. Zoete aardappelen kunnen worden vermeerderd met stekken die zich op de knollen vormen. Dompel hiervoor de knollen in dozen, besprenkel met aarde, besprenkel met warm water uit een spuitfles en dek af met een zwarte film met gaten voor luchtcirculatie. Verwijder na een maand de film en laat de spruiten zich volledig ontwikkelen. De resulterende stekken en gebruik voor planten in de grond.

   Een gekiemde zoete aardappelknol levert 10 tot 50 stekken op, en elke snede is een toekomstige onafhankelijke plant.
   U kunt in maart beginnen met het ontkiemen van zoete aardappelknollen om in mei stekken in de volle grond te planten wanneer ze een lengte bereiken van 12-18 cm. Voor het planten kunnen ze van de knollen worden gescheiden en ondergedompeld in water zodat ze wortels geven .

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar