hoe 1

 1. Galina NIKOLAEVA, Orekhovo-Zuevo

  Veilige schuilplaats voor hortensia's
  Elk seizoen is de tuin van mijn vriendin Lydia versierd met een weelderige bloei van grootbladige hortensia. De bloemknoppen van de struik bevinden zich op de scheuten van het laatste jaar, daarom is het raadzaam om de grootbladige hortensia voor de winter af te dekken. Lydia Vasilievna vertelde hoe ze het doet:
  - Voordat de vorst begint, bind ik de takken met een touw, buig ze voorzichtig op de grond en leg ze op de vuren takken. Dan val ik in slaap met droge esdoorn- en berkenbladeren in een laag van 30-35 cm. Niet hoog boven de scheuten leg ik bogen waarlangs ik de lutrasil rek, en ik gooi er ook plasticfolie over, waarbij ik de uiteinden open laat.
  Als het weer gestaag koud wordt (zowel overdag als 's nachts een stal "minus"), sluit de bloemist de eindjes.
  In de lente, nadat de sneeuw is gesmolten, worden eerst de uiteinden geopend en vervolgens de film verwijderd. En nadat de dreiging van vorst is verdwenen, bevrijdt het hortensia's van lutrasil.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar