7

7 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Jute heeft goede decoratieve eigenschappen. Planten eronder verbranden of rotten niet, zelfs als er geen draagframe is. Ja, het komt voor dat bladeren en naalden in de winter bevriezen, maar in de lente ontdooit alles zonder ernstige gevolgen. Als planten alleen beschermd moeten worden tegen brandwonden en uitdroging, en niet tegen strenge vorst, dan is jute een uitstekende optie.

  Soms hoor je aanbevelingen om natuurlijk jutegaas te gebruiken voor decoratieve bekleding. In wezen is dit dezelfde jute, alleen moeilijker en moeilijker om mee te werken. Je kunt grappige gezichten op de jute tekenen of verschillende viltapplicaties naaien.

  Hetzelfde geldt voor vliesbekledingsmateriaal. Alles wat je maar kunt bedenken wordt erop genaaid of gelijmd. De eenvoudigste optie is het gebruik van beschikbare materialen: dennenappels, lijsterbestrossen, graanpluimen, enzovoort. Het zal leuk en origineel blijken te zijn.

  antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Overwinteren in een mand

  Sommige tuinders gebruiken rieten manden die ondersteboven zijn gedraaid zonder handvatten - hun uiterlijk veredelt het gebied alleen maar. Om te voorkomen dat de plant bevriest, wordt er een zak in geplaatst die is genaaid uit afdekmateriaal (bij voorkeur tweelaags). Deze hele structuur wordt bovenop de plant geplaatst. Voor de betrouwbaarheid is de mand met draadpinnen aan de grond bevestigd.

  Wilgenproducten kunnen worden vervangen door plastic afvalmanden. Door het beschikbare assortiment kun je spelen met de kleur en maat van de shelter. Deze methode is echter gerechtvaardigd als we het over kleine planten hebben. Miniatuurrozen overwinteren bijvoorbeeld goed onder manden.

  antwoord
 3. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Als je hutten bouwt van rietmatten, zullen groenblijvende planten (rododendrons, mahonia's, enz.) en zachte coniferen eronder perfect de kou overleven. We maken het frame voor de hut van bamboe - het staat bekend als zeer duurzaam en rot niet, of van geschikte stokken. Trouwens, als je een droge opslagplaats hebt, zullen de zelf gemaakte matten volgend jaar goed van pas komen.

  antwoord
 4. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Je kunt bloembedden prachtig isoleren met zelfgemaakte matten van het gebladerte van kruidachtige planten - riet, lisdodde, maïs, Siberische iris. Het verzamelen van de benodigde hoeveelheid is geen probleem; hetzelfde riet groeit in overvloed langs elk natuurlijk water. De mat wordt aan elkaar genaaid met touw. Dergelijke vloerkleden staan ​​mooi bovenop kant-en-klare “cocons” van Lutrasnl, maar kunnen ook gebruikt worden als zelfstandig onderkomen op een bestaand frame van kasbogen. Het zou leuk zijn om de hele constructie met touw of draad vast te zetten.

  BELANGRIJKE REGEL
  Als winterhuizen niet voldoende licht doorlaten, moeten ze zo laat mogelijk worden geïnstalleerd. En verwijder het nog voordat de planten beginnen te groeien. Alleen onder deze omstandigheden zullen de beplantingen niet oververhit raken en last hebben van een gebrek aan verlichting.

  antwoord
 5. LI MIKHALEVA

  Ik heb gelezen dat bladdekking het beste is. En hiervoor zijn de bladeren van bomen geschikt?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Ja. Het is onwenselijk om alleen een espenblad te gebruiken, omdat het door de lente erg wordt samengedrukt. Eikenblad rot niet lang en is goed als afdekmateriaal, maar het dekt geen planten die zure grond nodig hebben. En nog een tip: om het vel niet weg te waaien door de wind, kun je er sparren takken op leggen of afdekken met afdekmateriaal en aandrukken met een plank.
   Het is beter om alle bewortelde stekken van fruitstruiken te bedekken. Elke doos zonder bodem wordt erboven geplaatst, de stekken worden bedekt met een laag droge bladeren, ongeveer 5 cm, en er wordt een laag vuren takken bovenop gegooid.
   Heesters (cotoneaster en forsythia) buigen naar beneden, fixeren de toppen van de scheuten. Sneeuw valt in de winter.
   Clematissen, bloeiend op de scheuten van het lopende jaar, worden gesneden tot een hoogte van 10-20 cm, schoffelen met aarde en bedekt met vuren takken.
   Coniferen, vooral jonge, moeten worden afgedekt. Meestal wordt de hele kroon ingebakerd met natuurlijke stof (jute). Op kleine planten kun je een bundel sparren takken ophangen die van bovenaf zijn vastgebonden met de naalden naar beneden.

   antwoord
 6. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Vergeet de papaja!
  Probeer de planten niet te bedekken met vuren takken! Ik weet het, veel mensen zeggen en schrijven, ze zeggen, uitstekende thermische isolatie. Dit is niet waar! Hier zul je mijn brief waarschijnlijk niet afdrukken, maar tevergeefs: door deze sparrentakken ben ik al verschillende planten kwijt! Het is waar dat vuren takken je kunnen redden van andere tegenslagen - bijvoorbeeld van koude wind, of nat worden in de winter, en van oververhitting in de lente. Ik ben het eens met het feit dat hij een goede natuurlijke fan is. Maar het beschermt je niet tegen de kou!
  Ik bedek de struiken (krenten, frambozen, kruisbessen) op de klassieke manier - ik spuug gewoon. Dus sneller en het bronwater vertrekt, en de grond bevriest langzamer.
  In tegenstelling tot sparren takken heeft deze methode me nooit in de steek gelaten. Met simpele tuinaarde kun je spudden, maar ik neem humus, dat is lichter, losser, minder aankoeken. Er is maar één minpuntje: vanwege zijn broosheid bevriest het sterker en in het voorjaar ontdooit het langzamer dan gewone aarde. Maar ik versnel het proces: ik verwijder gewoon de bovenste lagen als ik ontdooi.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar