2 Reacties

 1. Оксана

  Ranunculus bloeit twee jaar niet. Voor het planten week ik de knobbeltjes een paar uur in water met een paar druppels Epin.

  Ik plant het op een open, zonnige plaats in lichte leem. Na twee weken verschijnen er zaailingen, die in mooie groene struiken veranderen. Ik voed het een keer per week met vloeibare mest voor open veldbloemen. Maar half juli begint het blad geel te worden en begin augustus sterft het af. Aan het einde van de maand graaf ik de knobbeltjes uit, droog ze en bewaar ze in droog zand in de koelkast in het groentevak. Wat doe ik verkeerd?

  Antwoorden
  • OOO "Triest"

   - U kweekt waarschijnlijk Aziatische ranonkels of een van de hybriden van deze plant. Probeer de wortelstokken eind maart of begin april in een bak te planten en zet hem op een zonnige plaats. Tegen mei, wanneer de dreiging van vorst voorbij is, overplanten naar de volle grond. Als de grond leemachtig is, voeg dan eerst organisch materiaal toe in een mengsel met zand 3: 1 (niet meer dan 1/5 van het bodemvolume) en graaf het tot een diepte van 0,5 m. Het is beter om 's avonds en overvloedig water te geven, en dan weer - na een dag dat de grond droogt. Water geven in de zon en warmte (ochtend en middag) op bladeren, vooral jonge, is gecontra-indiceerd - dit zal zonnebrand veroorzaken.

   Ik raad je aan om niet te veel te voeren. Het is voor een plant beter als voedingsstoffen met mate worden aangevoerd, dan slaat ze ze op in de wortelstok en bloeit ze om nakomelingen te geven. Het is voldoende om een ​​oplossing van complexe meststof voor bloeiende gewassen eenmaal onder de ranonkel toe te voegen wanneer knoppen verschijnen (volgens de instructies). Dit verlengt de bloei zonder de vergeling van het blad te versnellen, en de rustperiode komt later.
   Alexandra TURYGINA, landschapsontwerper, Moskou

   Antwoorden

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.