3

3 recensie (s)

 1. Lyudmila Sorokina, Togliatti

  Toen ik door de geoogste knoflook ging, vond ik zweren onder de schubben. In de zomer heb ik het meerdere keren gevoed met kalium, superfosfaat, as en drie keer gemorst met Fitosporin. De knoflook groeide perfect, de veren werden niet geel. Wat is deze ziekte? Kan dergelijke knoflook worden bewaard?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Hoogstwaarschijnlijk is de knoflook besmet met bacteriose. Deze ziekte tast het sappige weefsel van winterknoflook aan, wat resulteert in bruine en bruine zweren op de blote tanden. Geïnfecteerde tanden wortelen slecht en overwinteren slecht, knoflookaanplant is schaars, opbrengst neemt af, de uiteinden van bladeren worden geel.
   Om de knoflook direct na de oogst goed te bewaren, moet je hem 10-12 dagen in de zon drogen bij een temperatuur van + 25 + 26 graden, en dan gedurende 5 dagen - bij een temperatuur van + 30 + 35 graden, (hiervoor kunt u het bad opwarmen). De ervaring leert dat knoflook bij deze ziekte goed wordt bewaard onder optimale omstandigheden, er is geen achteruitgang van de smaak. Als u echter zieke tanden gebruikt, moet u ze inmaken voordat u ze plant in een oplossing van kopersulfaat (1 theelepel per 1 liter water) of het medicijn

   Barrière (volgens instructies). U kunt de tweede optie proberen: laat de tanden 20-24 uur weken in een 0-1% oplossing van sporenelementen of slurry en verdun deze met water (0:5).

   antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  In 2016 Fedoryan uit Togliatti schreef het artikel "A Bed in Two Tiers". Ik volgde zijn advies op, maar plantte twee volwaardige teentjes knoflook, besprenkeld met elk een laag humus en ook geïsoleerd met berkenbladeren. Toen ik begon te graven, had ik spijt dat er geen camera was: de oogst was erg goed! De koppen knoflook waren, ongeacht de laag, even groot.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar