3 recensie (s)

 1. Olga Pavlovna, Podolsk

  De aardappelstruik is verrot. Komkommers 6 keer gezaaid. De kas is altijd open. Er verschenen vlekken op de bladeren, ik begrijp niet wat er gebeurt? Wat moeten we doen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Bladvlekken in de zomer worden vaak geassocieerd met zonnebrand in de ochtend, wanneer de zonnestralen op bladeren vallen die vochtig zijn van de dauw. Kleine chlorose en necrose zijn niet gevaarlijk, maar sommige schimmelpathogenen kunnen zich erop nestelen en droogrot veroorzaken. Dergelijke vlekken beginnen te groeien en bedekken het grootste deel van het blad. Zwarte schimmel (met Alternaria-ziekte) of grijze schimmel (met grijze rot) verschijnt op het oppervlak van necrose. Als er weinig zieke bladeren zijn, worden deze eenvoudig verwijderd.

   In natte jaren lijden groenteplanten aan vele ziekten: nachtschade, echte meeldauw, Alternaria-ziekte en andere. Aardappelen moeten tijdig worden besproeid met biologische producten of fungiciden. Er is geen andere manier om de struiken te redden. Voor komkommers is het belangrijk dat de grond warm is, maar dit jaar waren de nachten vaak koud, de grond was niet goed opgewarmd waardoor de komkommers slecht ontkiemen en rotten. De winnaar is degene die de technologie van warme bedden beheerst of kassen correct gebruikt. Maar dit is een lang gesprek.

   antwoord
 2. Nikolai Ryzhenkov, Samara

  Op een dag begin juli was er een hagelbui die voor veel problemen zorgde. In de tuin lagen gebroken takken, gestripte stammen en vruchten die tot pap waren ‘gebroken’. Infecties kunnen via wonden komen, dus je moet zeker de tuin behandelen.

  Ik knipte volledig afgebroken takken uit en maakte wonden aan de stammen schoon. De overige takken heb ik op een gezonde plek afgesneden - er mogen geen gescheurde takken met een omzoomde rand zijn. De delen van dikke takken werden bedekt met olieverf.
  Ik heb het besproeid met het medicijn "Abiga-Pik" tegen schimmelziekten. Tegen bacteriële ziekten
  voerde een zachtere behandeling uit - met een jodiumoplossing (10 ml per 10 liter water).
  Bovendien gaf het me goede voeding - een complexe meststof met micro-elementen (nadruk op magnesium en zink). Ik ben geen fan van groeistimulanten, maar toch heb ik de peer en druiven bespoten met Zirkoon. Landbouwkundigen zeiden dat dit zou helpen. Kortom, ik heb de tuin gered. De vruchten zagen er echter onverkoopbaar uit: hoewel de wonden genezen waren, bleven er gaten achter.
  Toen ik zag dat de tuin werd hersteld, begon ik fosfor-kaliummeststoffen en humusmeststoffen te gebruiken.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar