3

3 recensie (s)

 1. D. Kolomeitseva Moskou regio

  Waarom zijn de tomaten actief gebonden op de onderste borstels en slechts 1-2 tomaten in het bovenste gedeelte?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Een soortgelijk beeld wordt het vaakst waargenomen bij tomatensoorten en hybriden met een overwegend generatieve ontwikkeling. Uiterlijk hebben deze planten een compacte groeiwijze, kleine bladeren, een dunne top en veel fruit tegelijk. De meeste voedingsstoffen gaan naar de vrucht en de groei van het bovengrondse deel en de ontwikkeling van het wortelstelsel worden vertraagd. En dit heeft een negatief effect op de opbrengst. Bij dergelijke planten wordt aan het begin van het groeiseizoen, wanneer groeiprocessen beperkt zijn tot een klein bladoppervlak, een deel van de eierstokken op de onderste borstels verwijderd. Er blijven 4-5 vruchten over op de eerste tros, 5-6 vruchten op de tweede. Verder zijn er op de 3e, 4e en 5e borstel 6 eierstokken over. Dergelijke landbouwpraktijken verhogen de totale opbrengst.
   Door de generatieve belasting van de plant te optimaliseren, is het dus mogelijk om het afstoten van eierstokken op de 5-7e borstels te voorkomen. Grote en gelijkmatige vruchten zullen over de gehele hoogte van de plant goed staan.

   Als de variëteit of hybride een overwegend vegetatieve ontwikkeling heeft (krachtige groei, dikke stengel, grote bladeren en sterke zijscheuten met langzame zetting en gieten van fruit), is normalisatie van bloeiwijzen hiervoor gecontra-indiceerd. Het verwijderen van een deel van het fruit leidt tot vetmesting van de planten en een aanzienlijke vermindering van de opbrengst.
   L. KALYMOV, wetenschapper-agronoom

   antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  over tomaten. Ik gebruik alleen mijn eigen zaden: ik benader hun selectie en kalibratie heel zorgvuldig. Ik kweek alleen ondermaatse variëteiten. Ik gebruik nooit vastgezette exemplaren: toen ik het eenmaal probeerde op 10 struiken en zag dat de planten wat lelijk bleken te zijn, staan ​​ze als geplukte. Over het algemeen zijn de bedden lelijk geworden. Buren gebruiken overigens ook geen pinning.

  Maar om zaailingen op een vaste plek te planten, heb ik ook een aparte schop. Deze keer nam ik een gewone bajonet (ik koos alleen met het dikste ijzer) en sneed deze tot een kegel zodat de onderkant van de bajonet slechts 10 cm breed was. Ik laat de planten in de gaten zakken, giet een liter water uit, gooi er een handvol humus en as in en besprenkel het met aarde.

  Daarna geef ik de tomaten geen water meer, omdat hun wortels diep zijn en ze zelf vocht halen uit de onderste lagen van de grond. Als ze worden bewaterd, is het onwaarschijnlijk dat vocht ze via de bovenste lagen van de grond bereikt - alleen een droge korst zal zich op het oppervlak vormen. En het enige dat overblijft is hopen op krachtige regenbuien.
  Verder - alleen verwerking: wieden, kleine hilling en sproeien van ziekten.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar