4 recensie (s)

 1. Nikolai Pryanishnikov

  Aan een semi-dwergpeer zijn veel topjes van 40-60 cm lang gegroeid, moet ik die eruit knippen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Als de boom jong is, voldoende zijtakken heeft, goed groeit en vrucht draagt, snij dan de bovenste scheuten helemaal onderaan in een ring. Er verschijnen echter vaker toppen op oude bomen, evenals bomen die door vorst of mechanisch zijn beschadigd (gebroken, bekrast, geschild, enz.). Laat in dit geval de goed geplaatste scheuten achter om de beschadigde te vervangen, maar zorg ervoor dat u ze in een horizontale positie afwijst.

   antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Afgelopen voorjaar heb ik een appelboom van de variëteit Medunitsa geplant (nu is hij 2 jaar oud). Onlangs merkte ik de onderstam op - daar hadden zich gezwellen gevormd die op gladde wratten leken. Ze waren er niet toen we landden. Wat is dit?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   — Je kocht een zaailing geënt op een dwergonderstam. Ze plantten hem ondiep, een deel van de onderstam bleef boven de grond. De “wratten” die je hebt opgemerkt, zijn het begin van toekomstige wortels die de plant geen schade toebrengen. In drogere jaren verdwijnen ze. Maar ik raad je aan om de geplante zaailing met aarde te bedekken. De “wratten” zullen in wortels veranderen, wat de stabiliteit in de grond en de daaropvolgende minerale voeding van de boom zal verbeteren.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar