hoe 1

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Ik ben dol op frambozen en krenten. Mijn frambozen zijn ook anders - rood, geel en zwart (Cumberland). Ik ben erg blij met dat laatste: het is ongebruikelijk, vruchtbaar, pretentieloos. En ongeveer vier jaar geleden, in de herfst, kocht ik een struik van de Tarusa-frambozenboom. Ik plantte het, maar de winter bleek streng te zijn en de struik bevroor, hij gaf geen bessen. En toen, tijdens de zomer, groeide er een nieuwe scheut uit de wortel en de volgende zomer gaf een prachtige oogst!
  Ik hoopte dat er geen overgroei zou zijn, maar ik had het mis: de frambozen zijn gegroeid. Ik heb vijf struiken geplant en heb er al een oogst van ontvangen.

  Ik concludeerde: het is beter om frambozen in het voorjaar te transplanteren.
  Tarusa groeit in een sterke compacte struik met een hoogte van maximaal 120 cm, ze heeft geen hekjes nodig. Ik mulch het met dennennaalden en geef het regelmatig water.
  Trouwens, over dennennaalden. Ik mulch er ook aardbeien mee - de bessen zijn altijd schoon, er is veel minder onkruid.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar