5 recensie (s)

 1. Zinaida Mitrofanovna, Lipetsk

  Waar komt de nematode vandaan? En hoe kom je er vanaf? Kleine witte wormen eten de wortels van planten. Ze hebben de aardbeienstruiken gedood. Wat moeten we doen?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Beste Zinaida Mitrofanovna! De nematode is zo klein dat je hem niet ziet. Misschien heb je een andere plaag, gevaarlijker en zichtbaarder. Tuinders vinden vaak wormachtige plagen die de wortels en bessen van aardbeien eten. Dit zijn echter geen draadwormen en geen rupsen, maar knikjes. Dit is een groep duizendpoten met twee paar poten aan elk lichaamssegment (met uitzondering van de vier voor- en achterkant). Ze hebben chitine-omhulsels, zoals die van slakken, dus geen van de bekende gifstoffen werkt op hen. Er is maar één uitweg: verander om de twee jaar de bedden met aardbeien, plant waar het land niet besmet is.

   antwoord
 2. Tamara

  Hoe zich te ontdoen van een nematode?

  Deze vraag werd gesteld door de lezer N.V. Bokova. Deze kleine wormen zijn erg sluw en moeilijk te verslaan. Ze vermenigvuldigen zich snel
  Xia, het vrouwtje legt tot 800 eieren. Nematoden zijn niet bang voor strenge kou of droogte.
  Dus. Na het oogsten moeten de toppen van de aardappelen worden verbrand, de grond moet worden behandeld met een preparaat met carbation (400 g per 5 l water), salpeterzuurmeststoffen moeten worden toegepast - voor een nematode is dit een gif. In de grond vecht de regenworm met de nematode en vernietigt de gelegde eieren. Maar de beste manier is vruchtwisseling. In het voorjaar adviseer ik om op het besmette gebied goudsbloemen, calendula, bonen en erwten te planten: essentiële afscheidingen van het wortelstelsel van deze planten zijn destructief voor de larven van de nematode en aardappelen kunnen in dit gebied pas na vier jaar worden geplant door behandeling van de knollen met kaliumpermanganaat.
  Ik wens je veel succes in de strijd tegen deze verraderlijke plaag!

  antwoord
 3. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Ook ik had ooit last van deze plaag, maar ik vond een effectieve en eenvoudige manier om ermee om te gaan.
  Ik heb goudsbloemen die bijna overal in mijn tuin groeien. Ik verzamel ze in de herfst, maal ze met een schop en strooi ze op het perceel waar ik volgend jaar aardappelen zal planten, waarna ik daar de hele aarde opgraaf. In het voorjaar ploeg ik weer, en dat is het - er is geen aaltje. En van het woord "absoluut".

  Ik zal opmerken dat ik, zelfs na het verdwijnen van deze plaag in de tuin, aan het einde van het seizoen nog steeds goudsbloemen in de grond plant - voor preventie, omdat ik elk jaar aardappelen op een nieuwe plaats plant,

  antwoord
 4. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  BODEM NEMATODA IS EEN ERG ERNSTIGE PEST.

  Ik ben gegevens tegengekomen volgens welke het tot 80% van de tuinpercelen beïnvloedt. Wie heeft hier schuld aan? Hier, zoals gebruikelijk in de datsja-business, is er geen eenduidig ​​antwoord. Maar ik kan met zekerheid zeggen: die zomerbewoners die denken dat Californische wormen verantwoordelijk zijn voor de verspreiding van nematoden hebben het bij het verkeerde eind. Maar zo'n belachelijke mening is helemaal niet zeldzaam. Wat is hier mis?

  Ten eerste voedt de nematode zich alleen met levende planten, zuigt de inhoud van de cellen eruit, en de wormen eten voornamelijk dood organisch materiaal en zijn vooral dol op de podopremya (die ze trouwens op boerderijen krijgen). Ten tweede voeden regenwormen zich zelf met bodemaaltjes.

  Het is dus veel makkelijker om een ​​aaltje mee te laten doen met plantmateriaal, waarop bodemdeeltjes achterblijven. We hebben het over aardappelen - bloembollen en -sets, zaailingen en zelfs zaailingen van fruit- en bessengewassen.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar