1

hoe 1

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Sorbopirus - peer + lijsterbes
  Veel mensen hebben nog nooit gehoord van sorbopyrus golden, of een halve waarheid, hoewel de plant al sinds de XNUMXe eeuw bekend is. Dit is het geval bij natuurlijke hybridisatie, toen de vereniging van de gewone peer met de poederachtige lijsterbes een nieuwe plant deed ontstaan. Nu is deze nieuwigheid in mijn tuin verschenen.
  Sorbopirus is bestand tegen vorst en ziekte. Bovendien is het op elk moment mooi: in de winter - met de grafische aard van de takken, in de lente - met een heldere, gewelddadige bloei (het kan in schoonheid ruzie maken met een peer), en in de zomer - met mooie kleine peer -vormige eetbare vruchten, kruidig ​​van smaak. En wat houden vogels van ze!

  Ik wist al heel lang van sorbopyrus, maar pas nu besloot ik het te kopen, omdat het meestal een krachtige boom is. In de kwekerij kreeg ik een zaailing aangeboden die op een peer was geënt. Dat wil zeggen, ik zal een prachtige boom hebben van niet meer dan 4 m. Planten die op kweepeer worden geënt, zijn nog compacter.

  Doe-het-zelf wonderboom of multi-cultivar tuinboom

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar