2 recensie (s)

 1. Alexander GORNY, Ph.D. landbouwwetenschappen.

  Bloemkever, maar alleen peer
  Een van de gevaarlijkste plagen van appel- en perenbomen is de appelbloemkever, die in het vroege voorjaar de knoppen beschadigt. Maar er moet niet minder aandacht worden besteed aan de perenbloemkever, die alleen peren beschadigt. Het verschilt van zijn appel-tegenhanger in de ontwikkelingsbiologie. De kevers komen in de herfst uit hun schuilplaatsen, meestal voor het begin van de bladval, paren en leggen hun eieren in fruitknoppen (één vrouwtje kan tot 40 eieren leggen).
  De hele ontwikkelingscyclus (ei - larve - pop - kever) vindt plaats in één nier. Na de overwintering voeden de larven zich intensief met de interne delen van ongeopende knoppen, vernietigen ze de hele inhoud en verpoppen ze in mei, en na een paar dagen ontwikkelen zich kevers uit poppen. Ze knagen aan een rond gat in de nier en komen eruit.

  Controlemaatregelen
  In het voorjaar (in de ontluikende fase) de peren besproeien met Kaizo (4 g per 10 l water) of Novaktion (13 ml per 10 l water).
  Herhaal de behandeling in mei en herfst voor de start van de bladval.

  Hoe zich te ontdoen van de appelbloesemkever - een overzicht van medicijnen en remedies

  antwoord
 2. Galina NIKOLAEVA, regio Moskou

  Appelbloesemkevers overwinteren direct onder de boom in de bovenste bodemlaag. Om het aantal van dit ongedierte in de tuin te verminderen, adviseert mijn oude vriend en ervaren tuinman Vasily Sergeev eind november - december om een ​​mooie dag met vriestemperaturen te kiezen, wanneer de grond een beetje ontdooit, en de grond lichtjes los te maken in de appelboomstam cirkel. De vorst zal kloppen - en de larven van de bloemkever zullen sterven.

  Het is nuttig om dit werk uit te voeren tijdens de dooi en in de frambozenplant om de snuitkever te vernietigen - een van de gevaarlijkste vijanden van deze bessenplant.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar