2 recensie (s)

 1. Andrew

  Mandarijn is meer dan vijf jaar oud. Ze kochten het min of meer geënt, maar tot nu toe - geen bloemen, geen vruchten. Waarom?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Misschien is de plant nog steeds niet geënt. Anders zou op een hoogte van ongeveer 10 cm van de pot de plaats van enten zichtbaar zijn: meestal vertoont de schors hier onregelmatigheden, alsof deze over de hele omtrek in de vorm van een teek is gekerfd. Op de foto is dit niet duidelijk omschreven. Je moet de stengel zorgvuldig live onderzoeken.
   De gewoonte van de plant, de sterke groei van de bovenste takken (na het snoeien zijn "knieën" op de stam zichtbaar), de overvloed aan doornen (hoewel ze ook voorkomen op variëteitsspecimens) doen ook twijfels rijzen over de aanwezigheid van enten.
   Als de citrus niet wordt geënt, kan de bloei en vruchtvorming thuis over nog eens 10-20 jaar plaatsvinden.
   Is er een vaccinatie? Dan moet je proberen de plant op een helderdere plek te zetten, omdat voor het leggen van bloemknoppen felle verlichting nodig is.

   DOOR DE WEG
   Mandarijn groeit meestal als een compactere boom. En uw huisdier is als een citroen. Het is moeilijk te zeggen wat voor soort citrus het is, er zijn te veel hybriden. De inhoudelijke aanpak is voor hen echter hetzelfde.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar