2

2 recensie (s)

 1. Roman VASIN, Brjansk,

  Van teken afkomen

  Niermijten kunnen tijdens het seizoen voor veel problemen zorgen bij aalbessen en kruisbessen. En in september, wanneer het overdag nog warm is en 's nachts de luchttemperatuur onder de +10 graden daalt, migreren het ongedierte geleidelijk naar de nieren. En om hun aantal (en tegelijkertijd bladluizen) aanzienlijk te verminderen, moeten planten in het tweede decennium van de maand worden behandeld - bijvoorbeeld met Fitoverm of Aktofit bio-insecticide, en zwavelhoudende preparaten kunnen ook op aalbessen worden gebruikt (Tiovit Jet, colloïdale zwavel - volgens de instructies).
  Maar voor mezelf vond ik de optimale remedie tegen teken - een zwavelhoudend fungicide-acaricide preparaat PFKleros.

  In het najaar kook ik met de maximale dosering (volgens de instructies). Ik verwerk zelfs kruisbessen, die gevoelig zijn voor zwavel. Tegelijkertijd bestrijdt het middel bovendien tegen echte meeldauw en allerlei vlekken. Ik spuit er trouwens ook druiventrossen mee tegen een viltmijt (ook wel druifjeuk genoemd): het middel heeft een wachttijd van 4 dagen.

  antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Waarom werden de bladeren van aalbessen (zowel zwart als rood) als verbrande - misschien verbrandden ze echt in zo'n hitte als we in de zomer hebben? Tomaten en komkommers groeien onder het schaduwnet, anders kan het niet. Dit was voorheen niet het geval.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar