4 recensie (s)

 1. Julia Litkovskaya, regio Moskou

  Er verschenen kleine beestjes op de aardbeienstruiken. Ze eten bladeren, bloemen. Hoe zich te ontdoen van ongedierte?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Uw planten worden hoogstwaarschijnlijk beschadigd door de kevers van de framboos-aardbeienkever. Je kunt er op verschillende manieren mee omgaan. Mechanische maatregelen
   Verzamel kevers met de hand en vernietig ze onmiddellijk. Hetzelfde geldt voor gevallen knoppen.
   Gebruik vallen: giet in een bak met een smalle hals een mengsel van 500 ml water, 50 g gist en 100 g suiker.

   chemische middelen
   Insecticiden (Fufanon, Inta-Vir) kunnen 7-10 dagen vóór de bloei van aardbeien worden aangebracht, wanneer de eerste knoppen beginnen te verschijnen. Herhaal de behandeling na vruchtvorming. Biologische preparaten
   We hebben het over de preparaten Nemabakt, Fitoverm, Akarin - dit zijn biologische beschermingsmiddelen die een nematode bevatten die insecten vernietigt. Ook tijdens knopverlenging en na de oogst in de grond brengen. volksremedies
   Plant uien- en knoflookplanten rond het aardbeienveld.
   Wanneer kevers verschijnen, kunt u de gangpaden besprenkelen met houtas of de planten overvloedig besprenkelen met knoflookinfusie (een week lang 100 g knoflookpap in 10 liter water trekken) of een infusie van gemalen hete peper (300 g per 10 liter water ).

   antwoord
 2. Christina Konovalova, regio Moskou

  Jonge bladeren van aardbei (tuinaardbei) krullen en ontvouwen zich niet. Waarom?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Dit is het werk van de aardbeimijt. Een gevaarlijke plaag beschadigt niet alleen de oogst van de stroming, maar ook van het volgende jaar, omdat het de vorming van bloemknoppen aan het einde van de zomer verstoort.
   Controlemaatregelen
   Bespuit tijdens het verlengen van de steeltjes de struiken (en de onderkant van de bladeren!) Met Aktelli-com, Omayt of Fufanon (volgens de instructies). Herhaal de behandelingen 1-2 keer met een interval van 7-10 dagen.
   Meestal komt een teek met plantmateriaal naar een nieuwe plantage. Dompel de zaailingen daarom voor het planten 13-15 minuten volledig onder in heet water (+ 45 ... + 46 graden).
   In geval van overvloedige kolonisatie van vruchtdragende plantages met mijten, onmiddellijk na het oogsten, de bladeren maaien en besproeien met een insecticide of bij warm weer de rand bedekken met plasticfolie (bij een temperatuur van + 45 ... + 50 graden, de ongedierte sterft).

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar