5 recensie (s)

 1. Valentina Solodova, Bryansk

  Ik kweek komkommers op een groen latwerk van plastic gaas, ik bedek de grond rond de stengels met zwart spingebonden. Hoe vaak moet je ze water geven? Hoe en wanneer de planten voeden met deze kweekmethode? Zijn er bijzonderheden in de zorg?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Bij het kweken van planten met zwarte spingebonden mulch, wordt het volgende regime in acht genomen: als het buiten warm en zonnig is, is elke 3-4 dagen water nodig; als het niet erg warm is, is één keer per week voldoende. Het moet wekelijks worden gevoed met een oplossing van een complexe minerale meststof, bijvoorbeeld azofoski (1 eetlepel per 10 liter water; 1-2 liter per plant). Hoe meer vruchten aan de planten, hoe meer meststoffen aan het water kunnen worden toegevoegd, maar niet meer dan 3 el.

   antwoord
 2. Anatoly Sorin, Pskov

  Leg uit hoe u uien moet verzorgen voordat u gaat oogsten, zodat ze beter rijpen. Ik kreeg het advies om in de veren te graven. Zal ik het doen? Hoe klopt het?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Stop 3-4 weken voor het oogsten van de uien met water geven - dit zal de plant helpen om over te schakelen naar bolrijping. Bij afwezigheid van vocht in de grond zullen de veren sneller uitdrogen. Als het weer nogal vochtig is, kunt u de toegang tot water beperken door de wortels te verwonden (licht trekken en draaien in de tuin of de wortels afsnijden met een schop). Geforceerd laten vallen van veren met aarde zal de nek van de bol beschadigen en het verschijnen van schadelijke microben op de bladeren. Hierdoor wordt het gewas slecht opgeslagen.

   antwoord
 3. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  In het najaar van 2014 gaf een vriend me verschillende bollen en ik plantte het van jaar tot jaar met bollen.
  Ik vind de Family-boog erg leuk: hij is goed opgeborgen, hij gaat niet in de pijl, hij is groot genoeg, nu ben ik anders en plant ik hem niet.

  Maar in het voorjaar van 2019 zag ik groene scheuten in de tuin van vorig jaar - de bol die in de winter bleef ontsproten, en vier pijlen bloeiden en gaven kleine zaadjes. De volgende lente zaaide ik nigella, waaruit een uitstekend zaad groeide (zie foto). Nu plant ik elke herfst een paar bollen in de winter voor zaden.
  Advies voor wie snel familie-uien wil telen: de winter groeit in een pijl. Misschien heb ik het gemist, maar ik kan me niet herinneren dat iemand erover heeft geschreven.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar