hoe 1

 1. Natalia

  In onze tuin groeien zwarte bessen. Er zijn volwassen struiken en er zijn jonge struiken voor echtscheiding. En wat een interessant en onbegrijpelijk incident gebeurde: echte meeldauw omzeilde alle oude struiken, maar besprenkelde de jonge!
  Ik las ergens dat je deze ziekte kunt overwinnen met augurk. Ik besloot het te proberen. Ik ging naar de winkel en vroeg om dit spul. In de pekel van de haring is de zoutconcentratie te hoog, en ik voorzag dit - ik verdunde het met water.
  Maar het bleek niet genoeg: na verwerking verschenen er brandwonden op de bladeren. De struiken doen lang pijn totdat ze nieuwe bladeren hebben gekregen.
  Dit is zo'n bittere ervaring. Ik schrijf zodat lezers mijn fout niet herhalen.
  Ik heb een variëteit aan Bagheera - ik vind het leuk: de borstels zijn groot, de bessen zijn groot. De struiken worden in twee rijen geplant, een direct achter de muur van het huis, in de schaduw, en de andere op een zonnige plek. En de bessen rijpen op verschillende tijdstippen: in de schaduw 7-10 dagen later dan in de zon.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar