hoe 1

  1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

    Voor het vijfde jaar heb ik twee kamperfoeliestruiken. Ze zien er goed uit, maar de bessen groeien er erg klein op - zoals zaden (slechts enkele zijn zo groot als een boon). Maar ik schijn voor ze te zorgen volgens alle regels. Ze groeien bij mij op een meter van elkaar en zijn daarom goed bestoven. Het perceel ligt voor hen op een zonnige plek (misschien is het daar trouwens te warm voor hen?). Onder hen wordt het hele land permanent gemulleerd. Ik geef ze regelmatig water, bemest ze met duivenpoep.

    Een struik is te dik geworden. Afgelopen herfst heb ik het uitgedund en in de zomer heeft hij zoveel nieuwe takken uitgereden dat ik gewoon verbaasd was. Ik dacht: wat als al zijn kracht in deze shoots zou gaan? Maar waarom nam hij dan niet eerder een besluit, voordat hij dikker werd? Misschien kan iemand van de tuinmannen adviseren wat ik moet doen om ervoor te zorgen dat de struiken vruchten gaan afwerpen zoals verwacht? Ze zeggen dat kamperfoelie een zuur pond nodig heeft. Dus wat, probeer de grond eronder te morsen met wat zuur? Bornai zal waarschijnlijk geen pijn doen. Of heb ik geen gelijk? Aan de andere kant is duivenpoep ook zuur, maar het heeft geen zin om het toe te voegen. Blijkbaar bereid ik de verkeerde concentratie voor? Kortom, ik moet dringend iets met deze struiken doen, maar ik begrijp gewoon niet wat. En dus wil ik dat er grote bessen op groeien!

    Trouwens, de struiken werden door mijn dochter Tatiana gekocht in een beproefde tuinwinkel, waar ze in potten groeiden.

    antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar