7

7 recensie (s)

 1. Alla ANASHINA, bloemenbpoger, Moskou

  In de herfst moet droge zure turf gemengd met een kleine hoeveelheid zand onder de struiken van rododendrons worden gegoten. Als alternatief kunt u chips met naaldzaagsel gebruiken. Leg in extreme gevallen een droog berkenblad onder de struik en verwijder dit in het voorjaar. Avot, bijvoorbeeld, esdoornbladcakes zo sterk dat het geen vocht en lucht doorlaat naar de wortels. Bovendien is er onder het nest veel bladmeeldauw of andere ziekten. Soms wordt geadviseerd om een ​​bedje slagersbezem uit het bos mee te nemen. Ik ben echter bang, omdat het gemakkelijk is om teken in het gebied te brengen.

  Een laag turfmulch voor hoge rododendrons moet minimaal 10 cm zijn en vergeet niet dat deze prachtige planten van lichtzure grond houden, dus het is beter om geen humus of leem toe te voegen.

  antwoord
 2. Alina Soroka, dorp Dorokhovo, regio Moskou

  In de herfst kocht ik drie soorten rododendrons voor ons gebied. Ik heb ze geplant in een kuil met zwarte aarde, as en de toevoeging van superfosfaat. Voor de winter bouwde ik een luchtschuilplaats over de planten, schetste vuren takken rond de omtrek. In het voorjaar verdroogden de jonge bladeren die na 2 weken begonnen te groeien. Wat heb ik verkeerd gedaan?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - De landbouwtechnologie van rododendrons wordt volledig geschonden! Lees aandachtig de voorwaarden die nodig zijn voor de plant (je hebt een schaduwrijke plek nodig, zure grond; as kan niet worden binnengebracht) en verplant de struiken volgens alle regels

   antwoord
 3. Inna

  De Japanse Rhododendron zaailing heeft de eerste winter goed doorstaan. Maar al vanaf het begin van de zomer verschenen er roodbruine vlekken die op roest leken op de bladeren. Ik behandelde de struik met een Bordeaux-mengsel, maar ik merkte het effect niet op - hij bloeide niet, de groei stopte. Ze bedekte het en bestrooide het met zaagsel. Ik heb asters in de buurt geplant om te bedekken tegen de zon.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Half augustus raad ik je aan om de rododendron over te planten naar een schaduwrijke plek en de grond voor te bereiden volgens de eisen van de cultuur (met de introductie van een grote hoeveelheid zure hoogveen). Vlekken op de bladeren kunnen van zonnebrand zijn. Maak de rododendron met spoed los (de stambasis bij de wortelhals kan niet worden afgedekt!) en verwijder de asters. Laat de zaagselmulch staan ​​​​voor het verplanten en ga naar de periferie van de struik.

   antwoord
 4. Margarita, Irkoetsk

  Op jonge uitgroeiingen van het "palissander" worden de bladeren bordeauxbruin en drogen ze langs de rand uit. De bloemknoppen verdonkerden. Ik heb het behandeld met Rakurs-oplossing - het helpt niet.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Het is een schimmelziekte die wordt veroorzaakt door een hoge luchtvochtigheid. Blijf spuiten - eens in de 10 dagen en verander de "Angle" in "Ordan" (volgens de instructies). Ernstig aangetaste bladeren en knoppen moeten worden verwijderd. Denk eraan: stagneert het water op de plantplaats van de struik? Zo ja, transplanteer uw rododendron dan naar een hoger gelegen gebied.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar