9 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  10 manieren om onkruid te vermijden

  Wanneer u het gebied vrijmaakt voor een nieuwe tuin, verwijdert u de wortels van alle overblijvende onkruiden uit de grond. (Zaden blijven, maar hun ontkieming kan beperkt zijn.)
  Het is noodzakelijk om bedden te plaatsen en ze te bemesten op de dag van het zaaien van zaden of zaailingen.
  Graaf nooit de doorgangen tussen de bedden (dan zullen de zaden niet ontkiemen).
  Als u onkruid opmerkt, breek dan de zijkanten van de bedden en leg ze op volgorde - dit voorkomt dat onkruidscheuten wortel schieten. Dit moet worden gedaan wanneer er onkruid aan de zijkanten van de bedden uitkomt.
  Met regelmatige bemesting in het midden van het bed (7-10 dagen), zal er bijna geen onkruid zijn - ze kunnen de concentratie van zouten niet verdragen.
  Periodiek onkruidbedden met groenten beplant met zaden. Hetzelfde zal moeten gebeuren in de gangpaden tussen de bedden.
  Bij het wieden van doorgangen het grondgedeelte w J van onkruid afsnijden. Als de grond wordt verstoord, zullen er tal van nieuwe onkruidzaden in ontkiemen. R Bouw nooit nieuwe bedden in de buurt van een voormalige loopbrug.
  Vermijd water geven door te sprenkelen.
  Om te voorkomen dat water de wortels van onkruid in de gangpaden voedt, draait u de bedden om met kunstmatige randen.

  antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Snyt vol

  Misschien is iemand zo'n vreselijke wiet als slaperig tegengekomen? Deel alstublieft uw ervaring als u er vanaf bent gekomen.

  antwoord
 3. Olga GRIBKO

  Onkruid doden op de Amerikaanse manier
  Ik las hoe Amerikanen in de jaren 60 van de vorige eeuw omgingen met onkruid. Ik heb het geprobeerd en ben zeer tevreden! Nadat ik de zaden van wortelen en peterselie heb gezaaid, besproei ik het bed overvloedig met wodka in tweeën verdund met water. Hierdoor wordt de groei van onkruid sterk gestimuleerd, zelfs diep verborgen zaden en wortels breken door. Al na 5-6 dagen wied ik een bed van hen. En na drie of vier dagen verschijnen er scheuten groenten. Tegen de tijd van het volgende wieden zijn de gekweekte planten al groot genoeg en duidelijk zichtbaar, wat de taak enorm vereenvoudigt.

  antwoord
 4. Victoria LAPOKO

  Ooit las ik een manier om onkruid op tuinpaden te bestrijden. In 4 liter tafelazijn verdun ik 0,5 el. zout en afwasmiddel. 'S Morgens bij droog zonnig weer spuit ik onkruid uit een spuitpistool en' s avonds ben ik blij met het resultaat. Het gras sterft voor onze ogen!

  antwoord
  • OOO "Triest"

   Inderdaad, de beschreven methode werkt geweldig. Houd er echter rekening mee dat een dergelijke agressieve samenstelling niet alleen onkruid doodt, maar ook de bodemvruchtbaarheid. In gebieden waar deze oplossing komt, kan er gedurende meerdere jaren helemaal niets groeien. Daarom is de methode alleen geschikt voor paden die zijn geplaveid met tegels of bedekt met grind. Dat wil zeggen, waar je nooit iets zult laten groeien. In de tuin zou ik deze methode niet aanraden. Svetlana KRIVENKOVA, agronoom

   antwoord
 5. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Mijn tuin is 20 hectare, dus het bijhouden van onkruid is niet altijd mogelijk. September liep op zijn einde, de groenten waren al geoogst. Terwijl ik rond de lege bedden liep, zag ik een ongewone plant tussen het volwassen onkruid. De bladeren aan de rozet leken op een aster of een weegbree.
  Eerste gedachte: hoe red je de bloem? De vorst is immers al begonnen. Ik transplanteerde het naar een bloembed, bedekte het met een plastic fles en begon te observeren. Het is koud, maar in ieder geval iets voor een vreemde! Het vriest al, er ligt overal sneeuw en het wordt groen met man en macht onder dekking. In het voorjaar waren er nog meer bladeren en verscheen er een steel in het midden. De schat bloeide met kleine witte bloemen en ik was teleurgesteld: ik had tevergeefs gespaard.
  Verder. Deze kinderen vulden het hele bloembed, met als resultaat dat er al enkele jaren een mislukte strijd gaande is. Geen van de buren of collega's kon vertellen wat voor soort monster ik beschermde.

  Galinzog. Ik weet niet hoe ze op mijn site kon komen, hoogstwaarschijnlijk gebracht door vogels. Hoe om te gaan met een Amerikaan? Trek gewoon uit de grond, kies zorgvuldig de wortels en verbrand. En stop het in geen geval in de compost!

  antwoord
 6. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Ik heb nu geen kelder, dus ik wil mijn vondst delen. Ik neem plastic bakjes, giet er het goedkoopste zout in en laat ze de hele winter op de bovenste plank staan. In het voorjaar verscheen er water in de bak en er rolde slechts een kleine hoeveelheid zout over de bodem. Ik goot deze vloeistof in emmers en morste de paden waar ongewenst groen zijn weg vond. Een geweldige manier om er voor een lange tijd vanaf te komen!

  antwoord
 7. Valentina TIKHONOVA.

  Dit jaar zijn we verhuisd naar een andere stad en hebben we een nieuw perceel gekocht. Het grootste probleem is dat dit land jarenlang door niemand is bebouwd. Gekocht in de zomer, onkruid werd gemaaid als gras, struiken en ondoordringbaar struikgewas werden ontworteld. Mijn man en ik zijn fysiek niet in staat om constant te wieden en de wortels te kiezen - we bezoeken het landhuis alleen in het weekend.
  In de zomer groef ik een bed op, koos alle wortels van onkruid, omheinde met planken en zaaide dille en peterseliezaden. Ik arriveer over een week - een stevige omheining van onkruid, alsof ik niets had gedaan. Het is een schande. Daarvoor had ik nog nooit zo'n ongeluk meegemaakt. Meestal wied je twee of drie keer per seizoen, en dat is alles.

  Vertel eens, zijn er bloemen of groentegewassen die op de een of andere manier de groei van onkruid kunnen dempen? Ik wil geen herbiciden gebruiken. De hand gaat niet omhoog om het land met gif te besproeien, waarop ik later groenten voor mijn kinderen zal verbouwen.

  antwoord
 8. Dmitry STRASHKEVICH

  In mijn praktijk kom ik vaak tegen dat het gebied onder het gazon of de bloementuin is bekleed met geotextiel - "zodat er geen onkruid groeit".
  Dit is fundamenteel de verkeerde aanpak! Dergelijk materiaal is een tijdbom: hoe dieper het ligt, hoe meer problemen er in de loop der jaren zullen zijn. In feite vliegen de meeste onkruiden naar de plek met zaden of "kruipen" van een nalatige buurman. In de grond vormen geotextielen een serieus obstakel voor de groei van de wortels van gecultiveerde planten, variërend van gazongrassen tot bomen en struiken. Onder dit materiaal wordt de aarde sterk verdicht en nuttige micro-organismen verlaten het.

  En als de kruiden zich op de een of andere manier aanpassen, hebben grotere planten ernstig last van verstoring van natuurlijke processen. Het doek slibt vroeg of laat dicht en laat geen water meer door. Het terrein verandert langzaam in een met mos begroeid moeras, een somber halfwaardetijds landschap. Om de plantages te redden, is het eerst nodig om de hele grond te "evacueren", met grote moeite geotextiel te verwijderen en vervolgens de aarde terug te brengen. En pas daarna planten opnieuw zaaien en planten. Te veel om voor fouten te betalen, nietwaar?
  Het enige gebruik van dergelijk materiaal is gerechtvaardigd onder tuinpaden - er is geen plaats voor onkruidgras. Geotextiel gaat hier met succes mee om.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar