2 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Beste lezers, vertel me alsjeblieft wat er met mijn aardappelen is gebeurd? Jarenlang hebben de zaden dergelijke spruiten. Van 50 kg aardappelen kreeg ik slechts 3 kg goede zaden en de rest is zoals op de foto.

  Aardappelen telen - mijn feedback over "alternatieve methoden" en experimenten met aardappelen (Orel)

  antwoord
 2. Svetlana Vasilievna Togliatti

  Afgelopen herfst vertoonde de aardappel een ongekende truc: op de toppen, in internodiën, groeiden kleine knobbeltjes van ongeveer 1 × 5 cm groot (sommige exemplaren waren meer dan 2 cm lang). Bovendien gebeurde dit op de struiken van slechts één variëteit, die in de volksmond Gypsy wordt genoemd vanwege de paarse schil. Deze aardappel is erg lekker, kruimelig, maar waarom kreeg hij vreemde knobbeltjes?

  Na lang nadenken kwam ik tot de conclusie dat de variëteit degenereert en op deze manier als het ware zichzelf beschermt, vecht voor het leven onder de zon. Nou, als dat zo is, dan ben ik ook niet meer afhankelijk van de oogst - ik zal iets verzamelen, nou, oké. Maar toen ik begon te graven, was ik nog meer verrast: er werden veel aardappelen geboren, en grote, sommige exemplaren waren erg groot. Hier is een klaar fokkersthema! En ik heb nog steeds spijt dat ik de knobbeltjes die op de toppen groeiden niet heb bewaard. Waarschijnlijk was het de moeite waard om ze in de koelkast te zetten en ermee te experimenteren in het nieuwe seizoen. Inderdaad, het zijn juist zulke knobbeltjes die uit zaden groeien. Of niet?

  Daarom heb ik nog een vraag voor onze lezers: wie heeft nog zo'n aardappeltruc uitgedeeld? Misschien weet een van de zomerbewoners wat het echt betekent om zulke "verrassingen" op de toppen te hebben? Op deze vragen zou ik graag antwoord krijgen, omdat ik graag experimenten doe.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar