6 recensie (s)

 1. Tatiana

  Ik vraag advies aan alle zorgzame zomerbewoners. Wie kan er nog meer helpen in de problemen als het geen ervaren collega's zijn? Daarom is de enige hoop voor jullie, mijn geliefden. Hier gaat het om.
  In 2014 kochten we een oud huis met een perceel en hebben we vier seizoenen zonder problemen gewoond en getuinierd.

  Maar een keer vonden ze met verbazing enkele onaangename witte dunne wormen van ongeveer 1 cm lang op uien, die in hele trossen naar de wortels van planten werden gezogen. Hierdoor begonnen de veren van de ui natuurlijk veel eerder dan nodig geel te worden. Maar het meest trieste is dat het grootste deel van de oogst verloren is gegaan. In 2019 waren er geen wormen, omdat we de aanplant drie keer hebben behandeld met een oplossing van piperazine-tabletten.
  И радовались, что лук после этого был чистым. Однако вскоре он все равно стал портиться. Видимо, мы купили зараженный грибком посадочный материал и не прогрели его, как следовало бы, перед посадкой. В 2020 году лук был отличным, так как посажен он был на месте фасоли (а после ее уборки на этих грядках по осени был посеян сидерат). Но что же это были за червяки? Откуда они взялись? Никто из агрономов не смог нам объяснить, что это за вредители: одни говорят про нематоду, Другие – отрицают. Соседи же утверждают, что хоть и не знают названия этих червяков, но хорошо знакомы с ними. Они их занесли вместе с навозом, и теперь землю под земляникой всегда застилают соломой, потому что эти незваные гости присасываются к зрелым ягодам. А еще, по уверению соседей, червяки могут портить свеклу, молодую картошку и морковь.
  In 2018 begonnen in een kas met tomaten op rijp fruit vreemde gaten rond de stengels te verschijnen, alsof iemand ze met een dikke breinaald had gemaakt. Bovendien werden alleen die tomaten die op de bovenste lagen van hoge struiken groeiden beschadigd, d.w.z. onder het dak zelf. We begonnen de kas zorgvuldig te onderzoeken en in een van de hoeken vonden we wormen opgerold in ballen en koesterend in de zon. Het jaar daarop gebeurde alles opnieuw. Wie maakt er grappen over onze tomaten? Zijn het ook wormen? En wat kunnen we doen om te voorkomen dat dit nog een keer gebeurt?

  Vorig jaar speelde zich in een andere kas een verhaal af: op veel vruchten van paprika's verschenen grote witte vlekken. Ik dacht eerst dat het zonnebrand was, omdat de laesies bedekt waren met een droge film. Maar toen ik een paar vruchten sneed, vond ik binnenin slakken.

  Я опрыскала посадки соленой водой, но ситуацию это не изменило, потому что перцы были уже спелыми. О таком поведении улиток я никогда не слышала. Кто бы мне раньше рассказал об этом – не поверила бы. Да и вообще с таким нашествием вредителей я тоже ни разу не сталкивалась. И как бороться с ними, тоже не знаю.

  antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Ik herinner me hoe mijn vader het vee begeerde met moerasrozemarijn. Hij zei dat deze plant niet alleen veel ziekten, maar ook plagen doodt. Wittevlieg, insecten, motten, muggen, weidemotten, spintmijten zijn bang voor hem.
  Daarom ontsmet ik in de herfst en lente de kas, de kelder (vóór de oogst) en de schuur met de inventaris (nadat ik de gereedschappen erin heb geplaatst en voordat ik ze aan het begin van het seizoen ga gebruiken). Ik droog en maal de takken. Zodat ze niet verbranden, maar smeulen, voeg ik vers zaagsel toe

  Voor een flinke handvol massa spreid ik het slib en de oude pannen uit op metalen deksels en sluit ik de deuren goed. Voor een kamer van 18-20 vierkante meter zijn 3-4 van dergelijke branders vereist.

  antwoord
 3. Konstantin Vetrov

  Vertel me het recept voor een effectief gewasbeschermingsmiddel tegen ongedierte. Het is wenselijk dat het ook helpt om meerjarige bloemen te herstellen in geval van droogte of regen.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Planten kunnen worden behandeld met een veilige bio-cocktail die ze zowel voedt als beschermt tegen ongedierte en stress vermindert. Het is handiger om dergelijke behandelingen 's avonds uit te voeren vanuit een sproeier.
   Bereid vermicompost-infusie van tevoren: 1 eetl. droge stof, giet 10 liter water en laat gedurende 24 uur op kamertemperatuur of in een tuinschaduw, zeef.

   Voeg Liposam toe - Ik raad aan dat je het zeker in de "groene EHBO-doos" hebt. Het draagt ​​bij aan een meer gelijkmatige verdeling van alle componenten van het vloeibare product op de plaat. Dankzij de vorming van een ademende film beschermt het planten tegen ernstige zonnebrand. En bij langdurige regenval helpt het om de heilzame componenten zoveel mogelijk vast te houden zonder weg te spoelen in de bodem. Het is belangrijk om het medicijn strikt volgens de instructies te verdunnen, dat wil zeggen in delen. Als u besluit om het hele volume meteen aan het water toe te voegen, kunt u niet gelijkmatig roeren.

   Het volgende belangrijke bestanddeel is het extract van dennennaalden. Ongedierte houdt er niet van om nakomelingen op planten met zo'n geur te leggen. Bovendien heeft het naaldextract antivirale activiteit, bevat het veel vitamines en sporenelementen: fosfor, kalium, magnesium, koper, boor, enz. Persoonlijk gebruik ik 4-5 ml / 1 l - 2 keer minder dan de norm. Ik voeg nooit chemische insecticiden toe aan deze samenstelling - ze verminderen de immuniteit van planten aanzienlijk. In het begin kan het probleem verdwijnen, maar volgend jaar zal het zich agressiever manifesteren. Soms voeg ik Fitoverm of Bitoxibacilline toe aan de cocktail (dat kan allebei tegelijk) om het effect van preventie te versterken.

   antwoord
 4. Maria ANASHINA, bloemenblogger, Moskou

  Veel natuurlijke insecticiden (raapzaadolie, aftreksels van knoflook en paardenbloem, pyrethrum en hete rode peper), die ik eerder heb geprobeerd, losten het probleem met bladluizen niet radicaal op, maar verdreven alleen ongedierte. Betrouwbaarder - chemie, met name systemische geneesmiddelen ("Pirimifos-methyl", "Thiamethoxam") en contact ("Bifenthrin", "Pirimicarb" "). Succesvolle mensen zijn populaire "Iskra" en "Inta-Vir", een krachtige karbofos. Niet iedereen kan het zich echter veroorloven om ze te gebruiken vanwege de nabijheid van sier- en groenteplanten. De volgende remedies helpen mij in mijn tuin.
  As oplossing
  In een kom roer ik de as in water en voeg ik de eerder opgeloste waszeep toe (ik neem de componenten willekeurig). Ik sta niet op deze "cocktail" en filter hem niet. Ik buig voorzichtig de toppen van de jonge scheuten en laat ze in het bekken zakken. Ik was de plaagkolonies af met een spons, of je kunt ze gewoon afspoelen. Na zo'n behandeling ziet de tuin er lelijk uit, maar na een paar dagen zien de planten er weer netjes uit. En de bladluis sterft zelfs waar afzonderlijke druppeltjes van het mengsel zijn gekomen.

  Ik spuit kruidachtige vaste planten met een oplossing van afwasmiddel (bijvoorbeeld "Fairy") of breng het resulterende schuim aan met een spons op de scheuten. Na een dergelijke behandeling verschijnen bladluizen niet lang.

  antwoord
 5. N. KOROBEINIKOV Noord

  Ongediertebestrijding
  Voor ziekten en ziekten van planten gebruik ik de oude beproefde methoden.
  Om echte meeldauw te voorkomen, verwerk ik komkommers, pompoenen, pompoenen en fruitstruiken met infusie van verrot hooi: week 1 kg hooi in 3 liter warm water gedurende 3 dagen, filter de vloeistof, verdun het 3 keer en spuit de planten zonder te wachten om de ziekte te laten verschijnen (na een week herhaal ik de verwerking).

  Om bladluizen te bestrijden, 120 g verse aardappeltoppen met 1 liter koud water gieten, 3 uur aandringen, filteren en van alle kanten op de bladeren spuiten (als u een grotere hoeveelheid toppen per 1 liter water neemt, kunt u verbranden de planten).
  Om de kool te beschermen, bereid ik een dergelijke infusie voor: ik vul een 1/3 emmer met fijngehakte klisbladeren, vul deze tot de rand met water en laat 3 dagen staan. Ik spuit de eierstokken van koolkoppen 3-4 keer per week met een gefilterde oplossing en ze zijn niet bang voor koolwitjes. Op plaatsen waar naaktslakken verschijnen, maak ik schuilplaatsen van klisbladeren, weekdieren verbergen zich eronder voor de zon, en het enige dat overblijft is om ze te verzamelen.
  Bij het verwerken van eenvoudig tuingereedschap van de sporen van pathogene schimmels en ziekten, gebruik ik de methoden van oude grootmoeders: ik plaats stokken voor kousenbanden van tomaten en komkommers in een hoge tank met water (ze moeten tot hun volledige lengte worden ondergedompeld), voeg 1 liter toe gewone machineolie, droog ze in een dag en berg ze op. Giet kokend water met mangaan (2 g per 10 liter water) op de touwen voor kousenbanden van groenten, laat ze 30 minuten staan, droog ze en bewaar ze op een droge plaats.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar