4 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Alle knollen deze zomer bij de radijs zijn een soort van hout, vezelig. Het is nooit gebeurd. Ze zeggen dat de regenachtige zomer de schuld is. Misschien in feite? De regens houden niet op en het ziet ernaar uit dat we dit jaar niet op de hitte zullen wachten.

  antwoord
 2. Tamara Efimovna

  radijs, wat voor mij een delicatesse is, is dit jaar eindelijk tevreden na jaren van mislukte pogingen! Ik heb op 10 april twee variëteiten gezaaid: bliksem en 18 dagen - en, zoals altijd, een complete teleurstelling. Ik moest het eruit scheuren en in de compost gooien. Midden in de zomer vertelde ze Lyudmila, een kennis, over haar mislukkingen bij het kweken van radijs.
  Ook zij slaagde er niet in radijsjes te kweken totdat haar werd verteld dat ze vaak water moesten krijgen.
  Vervolgens heb ik ter wille van het experiment op 1 augustus 12 Lightning-zaden en 98 zaden van de 18-daagse variëteit in een kas naast tomaten op één rij gezaaid. Echtgenoot Victor gaf dagelijks 's ochtends en' s avonds radijsjes water en - kijk eens aan! - voor de eerste keer in mijn leven kreeg ik een prijs: ik heb twee emmers wortelgewassen verzameld. En dit is begin oktober! Ik heb de helft aan mijn buren gegeven, omdat we niet zoveel aankunnen, en hoe kunnen we zo'n grote oogst redden? Dus, beste vrienden, het belangrijkste is niet te wanhopen: hopen, zoeken, gaan en niet opgeven!

  antwoord
 3. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Svetlana Morozova vraagt ​​in de commentaren onder een ander artikel om advies over het kweken van radijs. Variëteit Zhara I plant op 15 augustus onder een afdak dat planten beschermt tegen vlooien en hitte, en ook de tijd die in het licht wordt doorgebracht vermindert. Landing: op een afstand van 2-3 cm in een dambordpatroon. Niet indikken en om de dag water geven! Mijn radijs groeit goed als hij in het vroege voorjaar of augustus wordt geplant.

  antwoord
 4. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Ik kreeg geen radijs in de lente of de zomer - alleen in de herfst. Vorig jaar hebben de winkelmedewerkers me overtuigd om hybride zaden te kopen en zeiden ze dat ik de hele zomer moest planten (Celeste en Rondar-variëteiten). Zo gezegd zo gedaan.

  Ik plantte het altijd in halfschaduw, bedekte het met een zwarte vliesdoek, en hier maakte mijn man een bed voor bieten, en zo dat we deze bieten in drie jaar niet zouden eten. Maar ze zei niets - ze zou beledigd zijn. Ik besloot daar radijs te zaaien, hoewel het tuinbed zelf in de zon stond. Ik zal niet beschrijven hoe te planten: iedereen weet het. Er was veel ruimte, de afstand tussen de groeven was 30-35 cm, er was niets afgedekt.
  Een week later waren de radijsjes allemaal op, en daar kwam mijn zevenjarige kleindochter aan: "Oma, laten we iets planten!" En alles is al geplant, behalve tomaten en paprika's, maar ze zijn nog vroeg. En we besloten ook radijsjes te planten. De afstand tussen de groeven is groot, er zijn nieuwe tussen gemaakt en geplant. De radijszaden zijn groot, de kleindochter plantte ze graag. En dus hebben we hem de hele zomer op één plek gezet en geplant. Ze aten het op, maakten het los en plantten het opnieuw, en het volgende weekend groeide de nieuwe. Ik gaf alleen water op woensdag en in het weekend, toen het me lukte om naar de datsja te komen. De hele zomer hebben we heerlijke okroshka gegeten, en niemand had radijs in de buurt. Misschien gaat het echt om de rassen, want veredelaars zitten niet stil.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar