2 recensie (s)

 1. Olga Stankevitsj.

  Jam “Vitaminemix”

  Ik ben dol op blauwe bessen, maar de jam die van deze bes wordt gemaakt, blijkt wat rustiek en flauw te zijn. Om de smaak van het dessert te verrijken, probeer ik andere bessen aan de stengel toe te voegen.
  Vooral de combinatie van blauwe bessen met remontante aardbeien en tuinframbozen leek mij succesvol. De jam is geurig, heeft een uitstekende structuur - hij is niet dik en niet vloeibaar, de aroma's en smaak van de drie bessen vullen elkaar perfect aan en behouden een heldere individualiteit.
  Ingrediënten: bosbessen, aardbeien, frambozen - elk 0,5 kg, suiker -1,5 kg, wodka - 3 el. lepels.

  Sorteer de bessen, je kunt ze op een bakplaat leggen om te luchten (ik probeer ze bij droog weer te plukken, dus ik was ze nooit). Doe het dan voorzichtig in een kom of pan en besprenkel met wodka: dit is de beproefde manier van mijn grootmoeder om de kleur en integriteit van de bessen te behouden. Bestrooi gelijkmatig met kristalsuiker en laat een nacht staan, zodat de bessen hun sap kunnen vrijgeven. Breng vervolgens de bessenmassa aan de kook en laat 3-5 minuten op middelhoog vuur sudderen. Herhaal deze procedure 3-4 keer met een interval van 10-12 uur.
  Plaats na de laatste bezinking een kom (pan) met jam op middelhoog vuur, kook, kook ongeveer 7-10 minuten, waarbij u regelmatig het schuim afschept. De bereidheid van de jam wordt op de gebruikelijke manier gecontroleerd: door hem op een schoteltje te laten druppelen. Als de druppel zich niet verspreidt, is de jam klaar.

  Laat het afkoelen (hete jam veroorzaakt condensatie en kan gaan schimmelen) en doe het dan in gesteriliseerde potten. Bewaar op kamertemperatuur.

  Bosbessen kweken in de tuin - de nuances van landbouwtechnologie en reproductie

  antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  We zijn gepensioneerden, we hebben een zomerhuisje van 6 hectare. Dit voorjaar zijn er in het voorjaar twee struiken tuinblauwe bessen gekocht bij de Dachnik-winkel. We kregen te horen hoe we ze moesten planten, dat deden we allemaal. Ze begonnen te groeien. En wat te doen? Hoe, waarmee en wanneer te voeren, wanneer water te geven? Wij zullen u zeer dankbaar zijn voor uw advies.
  Анатолий

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar