2 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Regelmatig oogsten gaat door: dit moet minstens 2 keer per week gebeuren. Met de groei van wimpers en zwakke vruchtvorming worden fosfor-kaliummeststoffen toegepast. Om planten te verjongen, worden ze besproeid met ureum met toevoeging van sporenelementen. Echte meeldauw wordt voorkomen door komkommers te verwerken met brandnetelinfusie of Phytolavin. Vruchten met een onregelmatige vorm en met tekenen van ziekte worden onmiddellijk verwijderd.

  antwoord
 2. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  Het is niet alleen belangrijk om te oogsten, maar ook om elke plant te helpen de vruchtzetting te verlengen. Hoofdwerk: drenken en voeren. De hoofdoogst van tomaten en uien is geoogst, maar paprika's, komkommers, kool en courgette hebben nog water nodig. Zonder water worden de komkommers bitter, krijgt de peper zijn verbazingwekkende sappigheid niet en heeft de kool kleine vorken. Na elke watergift maak ik de grond los en, indien nodig, zet ik de planten ineen. In augustus voer ik hem eens in de twee weken. Voor komkommers kweek ik vogelpoep in water in een verhouding van 1:10, en voor peper en kool voed ik met as: 7 el. ik. voor 1 liter water.
  Ik blijf ongedierte bestrijden, vooral met rupsen op kool. Een infusie van groene klisbladeren helpt. Ik verjong courgette: ik verwijder regelmatig rijpe vruchten, verwijder oude bladeren en water.
  Maar wortels moeten tijdens deze periode voorzichtig worden bewaterd. Frequent en overvloedig water geven zal leiden tot verlies van sappigheid van wortelgewassen, maar het belangrijkste is dat ze sterk kunnen barsten, en dit is een verlies aan opbrengst.

  Radijs en groene radijs die in juli op de bedden worden gezaaid, hebben losse en vochtige grond nodig (mijn grond is zandleem). Als het niet regent, geef ik het vaak water, gevolgd door losmaken.

  antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar