2

2 recensie (s)

 1. Vera LIPAI

  Onze kersen waren bezaaid met bloemen, maar er waren geen eierstokken. De man werd op een folkloristische manier voorgesteld: boor in het voorjaar twee gaten in de stam van bomen onder de eerste takken, hamer de spaanders in die op de diameter van de gaten zijn gesneden en bedek alles met tuinpek (of overschilderen met olieverf) .
  De essentie van deze procedure is als volgt: gaten verminderen de stroom van sap in de kroon, waardoor de plant vruchtzetting krijgt. In gaten geslagen stokjes beschermen tegen ziekteverwekkers en bederf. Tuinveld heeft hetzelfde doel en zorgt ervoor dat het sap niet wegstroomt.

  antwoord
  • OOO "Triest"

   De auteur praat niet over de resultaten van zijn experiment, blijkbaar ontbreekt het resultaat. Feit is dat kersenbomen, zoals aangegeven in de brief, elk jaar uitbundig bloeien, wat betekent dat ze zelfs zonder "chirurgische ingrepen" een goede oogst kunnen produceren. Maar het gebrek aan vruchtvorming kan verschillende redenen hebben.

   De zelfonvruchtbaarheid van de gekweekte variëteit, dat wil zeggen, bevruchting vindt niet plaats bij bestuiving door het stuifmeel van zijn variëteit. Kersenzaailingen van andere variëteiten moeten in de buurt van deze bomen worden geplant.
   Abnormaal koud en regenachtig weer tijdens de bloei, wat de vlucht van bestuivende insecten verhindert. Om bijen en hommels naar de tuin te lokken, bespuit je kersenbomen tijdens de bloei met een oplossing van suiker met honing (1 eetlepel honing en suiker per 1 liter water).
   Valery MATVEEV, doctor in de wetenschappen

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar