hoe 1

  1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

    Ik vermenigvuldigde druiven, zoals alle andere zomerbewoners, vooral omdat ik veel variëteiten heb. Nu gebruik ik mijn eigen techniek. In de herfst snoei ik de struiken, zoals verwacht, maar laat een paar wijnstokken achter.

    In april heb ik de extra afgesneden. Ik bedek de plaatsen van de sneden met klei vermengd met toorts, en van de gesneden wijnstokken maak ik stelen, plant ze onmiddellijk in twee of drie stukken op een vaste plaats en geef ze goed water. Soms verdwijnen er een paar, maar vaker worden ze allemaal geaccepteerd. Dan graaf ik ze in de herfst uit en verplant ze apart naar een vaste plek. Het komt voor dat de wijnstok en "huilt", nou, het maakt niet uit (we huilen soms ook, maar we overleven), maar de voortplanting verloopt zonder veel moeite.

    antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar