3

3 recensie (s)

 1. Summerman, tuinman en tuinman (anoniem)

  De paprika's groeiden in dezelfde kas als de komkommers. Natuurlijk was de oogst slechter dan vorig jaar. Ik hield van de soorten King of the North, Yellow Tusk, Orange Bonus en Gogoshary.

  antwoord
 2. Victor Koren, Pskov

  Er verschenen droge plekken ter grootte van een dubbeltje op de vruchten van de peper. Wat het is?

  antwoord
  • OOO "Triest"

   - Misschien hebben we het niet over een ziekte, maar over de invloed van negatieve factoren op peper. Vlekken kunnen verschijnen bij een sterke weersverandering. Bijvoorbeeld als zware regenval wordt gevolgd door langdurige droogte. Of een ander voorbeeld: als het weer koel is, ontwikkelen de vruchten van peper zich niet intensief en na een scherp begin van hitte beginnen ze actief te groeien, terwijl de huid geen tijd heeft om zich te ontwikkelen, en een soort kale plekken, droge plaatsen verschijnen scheuren. Een andere mogelijke reden: je hebt het grootste deel van het gewas geoogst door een paar vruchten op de planten te laten. Dan richten de planten al hun krachten op de groei van deze vruchten, opnieuw heeft de schil geen tijd om zich voldoende te ontwikkelen en kunnen er ook kale plekken of scheuren ontstaan.

   Van ziekten kan het een alternariose zijn, maar dan moet er een fluweelachtige bloei op het oppervlak van deze vlekken zijn.

   antwoord

Mini-forum van tuinders

Uw e-mail is niet zichtbaar